InfoCash

Artikel

Monteren van IKEA meubelen

Auteur: Nightless | geschreven op 14-12-2010

Ikea meubels monteren is kinderspel. Het wordt zo vaak gezegd en geschreven, maar is dit ook zo? Ik wou dit eens uitzoeken en bij de zoektocht naar een nieuw bed besloot ik dit maar eens uit te testen.


Opzoekingswerk op de website

De eerste stap die ik diende te nemen was het opzoeken van informatie op de IKEA website. Het moet gezegd worden, dit verliep zonder enig probleem aangezien ik in 2-3 stappen alle aanwezige bedden zag staan. Wat ik super handig vond was dat je uw producten kon selecteren en toevoegen aan je boodschappenlijstje. Dit lijstje kon je vervolgens afdrukken voor wanneer je naar de winkel gaat. Naast elk product staat er namelijk de locatie van de onderdelen in de winkel waar je het pakket kan terug vinden.

Afhaling goederen

Eenmaal mijn beslissing vast stond, kon ik mijn bed onderdelen gaan afhalen. Het bed bestond uit 4 paketten maar deze stonden gelukkig allemaal bij elkaar in de opslagplaats. Op de website kon je trouwens ook controleren hoe groot elk pakket is, wat zeer handig is aangezien paketten van 2 meter niet in eenders welke auto geraken. Wij hadden gelukkig een Renault break dus was kofferruimte geen probleem. Voor wie trouwens een te kleine auto heeft biedt IKEA enkele oplossingen: je kan een auto huren tegen een kleine waarborg of je bepaalt een datum aan het onthaal wanneer ze alles bij jou thuis moeten komen leveren.

Montage

Wanneer ik thuis alle paketten open deed viel het mij op dat alles vrij netjes was ingepakt. Ik schrok eerst even van de handleiding aangezien deze vrij dik was. Dit kwam namelijk aangezien op elke bladzijde een zeer grote en gedetailleerde afbeelding stond van het bed en dit voor elke stap van het montageproces. De montage zelf nam hooguit anderhalf uur in beslag. Alle vijzen die in het zakje staken waren allemaal opgebruikt en de bijgevoegde sleutel was trouwens ideaal om alles te monteren. Het was de eerste keer dat ik een meubel van bij IKEA in elkaar stak maar zeker niet de laatste keer.