InfoCash

Artikel

Kruiden verbouwen op je balkon.

Auteur: Webmaster | geschreven op 06-04-2011

Kruiden zijn heerlijk door het eten heen. Je kan ze kopen uit de diepvries of gedroogt, maar het allerlekkerst is toch wel vers van een plantje. Deze zijn ook te koop, maar kweek je ze niet liever zelf? Lees dan hier hoe je dit doet.


Het aanschaffen van de zaadjes.

Bij de aanschaf van de zaadje moet je letten op de verschillende soorten die er per kruid bestaan. Voorbeeld: In de winkel koop je bieslook, in de tuincentra hebben ze wel 5 soorten zaden van bieslook. Bedenk van te voren dus welke je wilt, of lees de tekst op het zakje voor de indruk van de smaak.

Het kiezen van de juiste pot.

Bij het kiezen van een pot of bak moet je letten op de ruimte die tussen de plantjes moet komen. dit staat ook vermeld op het zakje. de pot moet groot genoeg zijn om deze ruimte aan te houden. Ook is het belangrijk dat de pot gaten heeft aan de onerzijde wanneer deze buiten staat. Wanneer dit niet het geval is blijft al het water na een regenbui in de pot achter en krijgen de plantjes dus teveel water.

Het planten van de zaadjes.

Wanneer je de zaadjes plant, let dan op de maand waarin ze geplant moeten worden. Zet ze niet te vroeg buiten. Zorg altijd dat er een laagje aarde van minimaal 1 cm over de zaadjes heen ligt. Tot slot geef ze voldoende water na het planten.

Het verzorgen van de plantjes.

Zorg dat de plantjes iedere dag wat water krijgen, hetzij regenwater, hetzij zelf water geven. Geef de plantjes 1 keer per week wat voeding. Er is speciale vloeibare voeding voor kruiden en groenten planten die je door het water kunt mengen.

Geniet.

Tot slot geniet van heerlijke verse kruiden, vol van smaak van je eigen balkon.