InfoCash

Artikel

Tuin meubelen

Auteur: rpoelke | geschreven op 28-03-2010

De lente is begonnen en langzaam beginnen we eraan te denken om onze tuin meubelen weer buiten te zetten. Je begint met goede moed je meubels weer op te kuisen, maar soms lukt dit niet meer en zijn ze aan vervanging toe of je wil gewoon eens een nieuwe aankleding voor je tuinterras. Wat doe je met je oude meubeltjes? Wat is het doel van deze tuinmeubelen? Welke soorten tuinmeubelen bestaan er?


Recycleren van tuinmeubelen

Wil je gewoon eens nieuwe tuinmeubelen en zijn je oude nog bruikbaar dan kan je deze naar een kringloop centrum brengen om ze te laten recycleren. Hier komen milieu bewuste en mensen met een lager budget hun tuinmeubeltjes kopen. Je helpt hiermee dus andere mensen en het milieu een stapje vooruit en de afvalberg word hierdoor aanzienlijk vermindert.

Soorten tuinmeubelen

Wanneer je tuinmeubelen wil aankopen, heb je tegenwoordig de keuze uit verschillende soorten, gemaakt uit verschillende soorten materialen en voor verschillende doeleinden. De benamingen zijn gewoon tot luxueus en trendy. Je hebt lounge tuinmeubelen, Hartmann tuin meubelen, teak tuinmeubelen, bamboe tuinmeubelen en aluminium tuinmeubelen. De keuze die je zal maken is afhankelijk van wat je wil bereiken in je tuin inrichting en aan welke materialen de voorkeur gegeven wordt.

Doel van de tuinmeubelen

De meeste mensen gebruiken hun tuinmeubelen gewoon om op zomerse en mooie lente dagen hun maaltijden buiten te gebruiken. Anderen proberen een oase van rust te creëren en vormen hun terras om tot een echte verlenging van hun woning. Comfortabele zitbanken met zachte en luxueuze kussens zijn hierbij niet weg te denken. Er bestaan zelfs heuse tuinkeukens waar je niet alleen in kan barbecuen, maar ook gewone gerechten kan klaarmaken. Het leven verplaatst zich gewoon van binnen naar buitenhuis.

Onderhoud van de tuinmeubelen

Het onderhoud van de tuinmeubelen is afhankelijk van de materialen waaruit deze zijn vervaardigd. Wanneer je een druk en stresserend beroep hebt kies je best meubelen uit materialen die een minimum aan onderhoud vergen. Heb je het financieel heel goed dan kan je het onderhoud door je tuinman laten verrichten. De meest trendy ontwerpen maken hier dankbaar gebruik van en de gebruikte materialen zijn hier gewoon af te spuiten met water. Indien je zepen of detergenten dient te gebruiken, probeer dan ook aan het milieu te denken.