InfoCash

Artikel

Je huishouden in evenwicht!

Auteur: Patricki | geschreven op 29-10-2012

In dit artikel staat het huishouden centraal. Het gaat er hier om evenwicht dat in het huishouden wordt gebracht of teruggebracht. Wanneer een huishouden in evenwicht is, dan voel jij je ook stukken beter in je vel. Want een evenwichtig huishouden zorgt voor zen, rust en ontspanning.


Een huishouden hoe het niet moet zijn

Een huishouden dat rommelig is, is helemaal verkeerd. Een huishouden waar je teveel tijd aan kwijt bent en waar je vrijwel elke dag problemen mee ondervind is een huishouden dat niet in evenwicht is. Je voelt je niet lekker in je vel, je bent bijvoorbeeld moe en kunt bijvoorbeeld niet goed ontspannen. Je huis moet een rustplek zijn, waar je je kunt begeven in een soort vakantie. Na een lange werkdag of schooldag wil je kunnen uitrusten in een schone omgeving zonder storingsfactoren.

Stappen om je huishouden in evenwicht te brengen

Je kunt een aantal stappen ondernemen om te zorgen dat je huishouden in evenwicht komt. We zullen deze stappen nu één voor één gaan behandelen. 

Stap 1: Kijk om je heen? Stel jij gaat lopen rondzwaaien of rondrennen in je kamer of huis. Is dan alles zo neergezet dat niks kapot gaat. Als overal her en der wat op de grond ligt, dan is het huishouden niet geschikt voor het rondzwaaien of rondrennen. Je moet er voor zorgen dat je vrijelijk kunt bewegen in je huis. Vergelijk het maar met het rondlopen met je ogen dicht. Als je het omstoot dat het niet meteen kapot gaat. Dit betekent dat dus alles een vaste en veilige plek moet hebben.

Stap 2: Is alles schoon? Hygiëne is heel belangrijk om te zorgen dat je huishouden in balans is. Loop met een doek en stofzuiger alle ruimten na. Zorg er ook voor dat voedsel goed opgeborgen is en dat de afwas overal weg is.

Wanneer je deze twee tips toepast, dan is je huishouden een stap dichter bij een eve

Een huishouden hoe het wel moet zijn

Een huishouden moet schoon zijn. Je moet overal kunnen lopen en zoiets hebben van \"Wow wat schoon\". Als je teveel naar dingen moet zoeken, dan is het een slecht huishouden. Je moet je in een goed huishouden kunnen ontspannen. Wanneer dit niet kan, dan is je huishouden niet in evenwicht.