InfoCash

Artikel

De start van ons Volkstuintje

Auteur: Onbekend | geschreven op 28-11-2012

Toen we hoorden van het project "Volkstuin in de Kas" wisten we meteen dat dit iets voor ons zou zijn, hieronder kunt u lezen hoe het ons is vergaan in het begin.


 De start van een bijzonder project:

 Hoe begin je nu met je tuintje was het eerste wat we dachten toen we vanmorgen op het complex aankwamen, een mooie en nieuwe fase in ons leven. We beginnen met het aanharken van de grond want want ja het is toch iets nieuws voor ons en daarna moeten we natuurlijk een paar looppaden maken omdat we dan overal bij te kunnen zonder op iets te stappen wat we liever niet hebben want natuurlijk gaan onze groenten groeien.

De volgende vraag is natuurlijk welke groenten gaan we in ons tuintje zetten, maar daar zijn we al vrij snel uit en nu kunnen we dus echt van start.

In het begin van de kas zijn alle te gebruiken groenten neergezet als kleine plantjes of in zakjes die je dan helemaal vanaf het begin moet poten.

We hebben een tuintje van ongeveer vijftig vierkante meter en we besluiten dit in vier delen te verdelen om zo toch een wat beter overzicht te hebben. In het eerste deel zetten we dan een aantal koolsoorten zoals: bloemkool en Boerenkool en in het tweede deel gaan we dan in eerste instantie Sla en Prei neerzetten.

Het derde deel laten we eerste nog even leeg maar in het vierde deel zetten we dan een tomatenplant (deze plant moet met een touwtje aan het plafond vastgemaakt worden) en ook zetten we hier twee courgette-planten in.

Nu we alle plantjes die we wilden planten hebben gepoot gaan we tot besluit nog naar de waterkraan om een aantal gieters te vullen met water en die gieters gooien we dan leeg over onze nieuwe plantjes zodat ze lekker kunnen gaan groeien.

Volgende keer schrijf ik over hoe het allemaal gaat.