InfoCash

Artikel

Tuinarchitecten

Auteur: rpoelke | geschreven op 22-04-2010

Tuin architecten hebben als taak u te begeleiden om van uw tuin een gezellige en functionele ruimte te maken. Wat doen zijn eigenlijk allemaal?


Tuinadvies

Heb je weinig kennis van planten, ruimtelijk inzicht en wil je toch een droomtuin waar het zalig is om te vertoeven dan kan je advies vragen bij een tuinarchitect. Bepalen waar struiken en bomen in je tuin het best tot hun recht komen. Hij neemt een grondmonster om een goed bemestingsplan op te stellen. Een snoei en onderhoudsschema opstellen voor je tuin. Bij een terras of daktuin controleert deze de stabiliteit en draagkracht van de ondergrond of dakconstructie.

Waarom een beroep doen op een tuinarchitect?

Door beroep te doen op een tuinarchitect kan je op korte tijd je droomtuin realiseren. Er is een vast snoei en onderhoudsplan zodat je lange tijd kan genieten van een tuin zonder al je tijd aan onderhoud te besteden. Geen zorgen maken over de voeding van je planten doordat je perfect weet welke meststoffen je moet geven en op welke tijdstippen. Er wordt rekening gehouden met de leefomgeving en eventueel de aanwezigheid van kinderen bij het maken van zijn ontwerp.

Hoe werkt een tuinarchitect?

Om een zo goed mogelijk resultaat te krijgen gaat hij een vrijblijvend gesprek voeren. Ideeën worden uitgewisseld, de haalbaarheid en termijn van uitvoering wordt besproken. Ook wordt er een voorlopige kostprijs uitgerekend. Daarna gaat men de tuin en de oriëntatie ten opzichte van de zon bekijken. Een lijstje maken van de dingen die je zeker in je tuin wil. De functie van de tuin bepalen en een afspraak vastgelegd om een visueel ontwerp te bekijken.

Een visueel ontwerp

Een visueel ontwerp wordt gemaakt op de computer. Zo krijg je een drie dimensionaal idee van wat je kan verwachten. Op deze manier heb je meer een zicht op het eindresultaat.

Definitief besluit

Na goedkeuring van het ontwerp krijg je het definitieve plan en de lijst van de planten die erin komen te staan. Een offerte geeft je een idee van wat de werken gaan kosten. Met het definitieve plan kan je naar een tuinier. Ga je de werken zelf uitvoeren dan kan je de planten aankopen in een tuincentrum.