InfoCash

Artikel

Een Romantische tuin ontwerpen

Auteur: rpoelke | geschreven op 28-04-2010

Romantiek maakt het leven mooier, kleurrijker en laat je wegdromen. Een romantische tuin is een weerspiegeling van je karakter en je manier van leven. Ben je romantisch en wil je een romantische tuin ontwerpen, dan moet je zeker verder lezen.


Wat is een romantische tuin?

Een romantische tuin kan je vergelijken met een cottage tuin met veel bloeiende planten, pastel, frisse en zomerse kleuren. Er wordt veel meer aandacht geschonken aan details, zithoekjes om te genieten en het gebruik van rozen, lekker en sterk geurende planten. Kronkelige paadjes, natuurlijk ogende waterpartijen, een overdaad aan bloeiende planten, rozen en gesnoeide buxus struiken.

Het doel van een romantische tuin

De tuin is meer en meer een plaats waar je echt van wilt genieten en dat als het ware een verlengstuk wordt van je woonkamer. Het geeft een persoonlijke uiting van je gevoelens en een manier om dit te uiten. Een eigen plaatsje waar je tot rust komt en kan genieten zonder dat de tuin al onze vrije tijd opeist om te onderhouden. In een romantische tuin is er een overvloed aan planten en een klein beetje onkruid valt zelfs niet op. Ook de geuren die onze zintuigen strelen, zijn een manier om je goed te voelen. Geuren werken verfrissend, soms opwekkend en soms rustgevend. De juiste geuren op de juiste plaatsen kunnen ons gemoed verbeteren. Geuren en aromatische kruiden werken zoals een aroma therapie.

Typische romantische elementen

Er zijn tal van romantische elementen in een tuin te verwerken. Kleurrijke borders met vaste planten, rozen, rozenbogen, kronkelende paadjes en verborgen hoekjes. Sierlijk gesnoeide buxusplanten en grote potten met extra geurige planten, eventueel gevuld met tuinkruiden. Er wordt naar gestreefd om alles zeer natuurlijk te laten overkomen in tegenstelling tot de franse tuinen die ook wel romantisch kunnen zijn maar meer afgelijnd. Weinig grote open ruimten maken een romantische tuin niet altijd kindvriendelijk. Ook is dit soort tuinen zeer arbeid intensief en geschikt voor mensen die graag in de tuin werken en er hun rust in vinden.

De aanleg van een romantische tuin

Door dit over te laten aan een tuinarchitect en tuiniers, kan je zeer snel van een mooi resultaat genieten. Het meeleveren van een onderhoudsplan, snoei en bemestingsschema zorgt ervoor dat je de tuin ook langer in een mooie staat kan houden. De kosten hiervan zijn snel terugverdiend doordat jij je goed voelt in je tuin en dit is belangrijk voor je innerlijke gezondheid.