Advertenties

Tuin (Huis en Tuin)

Hoe kun je zelfvoorzienend leven.

1. Begin met een lijst Plan alles wat de boerderij nodig zal hebben om te functioneren. Denk na over hoeveel land nodig zal zijn, zodat de boerderij gedijt. Denk aan je belangrijkste prioriteiten voor de boerderij en hoe je ze zult bereiken. In een hofstede omgeving, moet alles worden gebruikt en h...
Auteur: MyrnFrancis | geschreven op 15-07-2013

De start van ons Volkstuintje

Toen we hoorden van het project "Volkstuin in de Kas" wisten we meteen dat dit iets voor ons zou zijn, hieronder kunt u lezen hoe het ons is vergaan in het begin.
Auteur: Webmaster | geschreven op 28-11-2012

Unieke tuintips voor jou

In dit artikel ongeveer 10 tuintips die je tuin nog mooier en gezelliger maken dan die nu al is. We zullen per seizoen handige en inspirerende tips geven. Vrijwel elke tip kun je meteen toepassen en veel tips zijn ook niet duur of kosten soms helemaal niks!
Auteur: Patricki | geschreven op 26-10-2012

Stokroos; mysterieuze, veelzijdige bloem

Meestal zijn ze te vinden langs huizen of een schutting en lijken weinig ruimte nodig te hebben om te kunnen groeien. Van wit,geel tot licht roze en donkerpaars en wel tot 2,5m hoog. De stokroos is een mooie aanwinst voor je tuin.
Auteur: Dirkje | geschreven op 30-09-2011

Groente verbouwen op je balkon.

Heb je geen tuin maar wil je wel verse eigen gekweekte groenten? Dan heb je enkele opties. Ten eerste is er de mogelijkheid om een volkstuintje te huren, maar daar zijn lange wachtlijsten voor, om nog maar niet te spreken over de extra kosten. En ten tweede kun je dit gewoon op je eigen balkon doen....
Auteur: Webmaster | geschreven op 18-07-2011

De bemesting van je tuin

In de vrije natuur zorgen de planten voor hun eigen bemesting. In de herfst gaan afgevallen bladeren en takjes op de grond vallen en vergaan tot een nieuwe compostlaag. In het wild levende dieren laten er hun uitwerpselen vallen en zorgen voor extra meststoffen. Deze laag wordt na de winter weer geb...
Auteur: rpoelke | geschreven op 12-06-2011

Rozen hebben verzorging nodig

Rozen zijn een sieraad in je tuin en in volle bloei geniet je van de schoonheid en de geur die je bedwelmt. Toch hebben rozen verzorging nodig wil je er het maximum uit halen. Hier kan je lezen wat je allemaal moet doen.
Auteur: rpoelke | geschreven op 24-05-2011

Mei maand in de tuin

In Mei is het tijd om je tuin en terras klaar te maken voor een mooie zomer. Deze Mei maand ga ik het hebben over de klussen die moeten gedaan worden om maximaal van je tuin te genieten. Ben je geĆÆnteresseerd, lees dan gewoon verder.
Auteur: rpoelke | geschreven op 16-05-2011

Wat is een kruid

De officiƫle defenitie van een kruid is een lant met een niet-houtachtige stengel. Toch zijn hier wel enkele uitzonderingen of zoals bijvoorbeeld de lavendel. Dit komt omdat de term kruiden tegenwoordig veel breder wordt gebruikt. Vroeger was het een verzamelnaar voor planten die een geneeskrachtig...
Auteur: shadow1987 | geschreven op 11-04-2011

Kruiden verbouwen op je balkon.

Kruiden zijn heerlijk door het eten heen. Je kan ze kopen uit de diepvries of gedroogt, maar het allerlekkerst is toch wel vers van een plantje. Deze zijn ook te koop, maar kweek je ze niet liever zelf? Lees dan hier hoe je dit doet.
Auteur: Webmaster | geschreven op 06-04-2011

Pagina    1    2    3    4    5