InfoCash

Artikel

Cleopatra in gevecht.

Auteur: antrax | geschreven op 08-04-2011

69 jaar voor Christus wordt Cleopatra geboren in het stadje Ra-kadet. Haar vader van een farao van Egypte. De jonge vrouw wordt grootgebracht in het vrouwenverblijf van het koninklijke huis. Hoewel zij in haar jeugd nooit iets bijzonders heeft gedaan, wordt zij later een bekende vrouw.


Cleopatra als Farao.

Op 18 jarige leeftijd overleed de vader van Cleopatra. Hij liet ook een zoon na, Ptolemeius  is op dat moment nog maar 10 jaar oud en niet in staat om de rol te vervullen zoals zijn vader het graag had gezien. Cleopatra treed hierdoor in haar vaders voetsporen en wordt de nieuwe koningin van Egytpe. Cleopatra besluit hierop met haar broertje te gaan trouwen. Dit was normaal in dit tijd.

Farao in gevecht.Cleopatra heeft vele mensen voor zich klaar staan. De hovelingen, vrienden en natuurlijk familieleden volgen direct haar bevelingen op. Hoewel ze op haar jonge leeftijd een belangrijke rol te vervullen had, pakte ze dit prima op. Maar even later wordt Egypte bedreigd door Rome en moesten ze onder dwang een groot deel van de graanoogst afstaan aan de Romeinen. In het begin van 48 jaar voor Christus begint er een grote dreiging te komen. Cleopatra besluit te vluchten, boeren zijn boos omdat ze hun graanoogsten moeten afstaan en hierdoor verdiensten mis lopen. Cleopatra vertrekt naar Syrie. Met behulp van anderen richt ze een complete leger op, als hoofd van het leger besluit ze terug te gaan naar haar eigen land om de oorlog te winnen. Maar haar broertje, die de rol als koning had gekregen stond al klaar om met haar in gevecht te gaan. Pompeius probeert beiden tegen te houden. Maar Cleopatra was een vrouw van daden en besloot om Julius Caesar te verleiden hij is op dat moment leider van de Romeinen. Caesar trapt er in, en langzaam krijgt Cleopatra haar macht weer terug in Egypte.

Cleopatra en haar kinderen.

Op 27 maart 47 jaar voor Christus worden Julius Caesar en Cleoptra in het echt verbonden. Hierop gaan ze een lange bootreis over de nijl hun huwelijk vieren en raakt Cleopatra zwanger.  Het is een jongetje met de naam Caesarion. Maar wanneer Cleopatra en Ceasar terug naar Rome gaan, wordt haar man vermoord. Cleopatra besluit te gaan schuilen met haar zoon in het paleis.  Antonius die later de koning wordt van Rome, raakte flink onder de indruk van Cleopatra en besloot zijn slag te slaan. Bij haar nieuwe vriend krijgt ze twee kinderen, een tweeling. Een meisje en een jongen die de naam Cleopatra Selene en Alexander Helois dragen. Hoewel ze nooit getrouwd waren, heeft Cleopatra wel geprobeert hem te overtuigen van een huwelijk om de troon voor haar oudste zoon veilig te stellen. Nadat het met de macht van Antonius minder sterk was, gingen ze samen terug naar Griekenland.  In Rome kreeg men steeds sterker het idee, dat Cleopatra Antonius gebruikte om Alexandrië tot hoofdstad van het Romeinse Rijk te maken, met Antonius en Cleopatra als heersers en hun kinderen als erfprinsen. Wanneer Antonius de situatie niet meer aankan besluit hij zelfmoord te plegen. Niet veel later hebben de Romeinen de oudste zoon van Cleopatra vermoord.  Nadat de begravenis van Antonius was geweest en Cleopatra zichzelf diverse malen verwond heeft, werd ze ziek. Nadat ze weer opgeknapt was, bezorgste een man een mandje met vijgen voor de koningin, echter zat hier een giftige cobra in. Op haar rustbed liet ze zich bijten door de slang en sterft. Ze is 39 jaar geworden. Het graf van haar en haar laatste man is echter nog nooit gevonden.