InfoCash

Artikel

Anne Frank 12-06-1929

Auteur: antrax | geschreven op 09-04-2011

Op 12 juni 1929 werd in het plaatsje Frankfurt Annelies Marie Frank geboren, roepnaam Anne. Haar vader, Otto Heinrich Frank en haar moeder Edith Frank-hollander hadden ook nog een andere dochter, Margot Frank. Het gezin had een goed modaal leven in Duitsland. Otto Frank runde zijn eigen goed draaiende bedrijf en Edith Frank was een huisvrouw.


In Nederland.

Op 13 maart 1933 kwamen de verkiezingen in Duitsland en de vele aanhangers van Hitler, hebben er voor gezorgt dat Hitler vele stemmen kreeg en hiermee komt hij aan de macht. De vader van Anne Frank ziet voor zijn gezin geen toekomst meer in Duitsland en besluit naar Nederland te verhuizen. Ze kwamen te wonen in Amsterdam en Anne Frank gaat naar het Montessorischool. Even later in de zomer van 1942 komt ze op een speciale joods school. Dit komt mede omdat iedereen zich moet laten registreren, of ze in het jodemdom geloven of niet.

Anne Frank haar hobby.Net als elke kind had Anne Frank diverse hobbys. Ze hield van schrijven en was veelal opzok naar de stambomen van de vorstenfamilies. Ook geschiedenis en de mythologie van Griekenland en Rome uitzoeken waren een van haar passies. Als droom had ze, om later een schrijfster of een journaliste te worden.

Jodendom.Hitler is fel tegen de joden en ziet ze liever dood dan levend. Op 29 juni 1942 staan dan ook in alle kranten dat Hitler besloten heeft om alle joden naar werkkampen te brengen in Duitsland. Wanneer er een brief in huis komt, dat Margot het zusje van Anne Frank gedwongen wordt om naar een werkkamp te moeten, besluit hun vader te gaan onderduiken. Op de Prinsengracht in Amsterdam staat een klein huis gebouwd dat leeg staat, met een achterdeel dat het achterhuis wordt genoemd. Op 6 juli 1942 besluiten ze er in te verstoppen voor de aanhangers van Hitler. Ze maken daar gordijnen voor de ramen en mogen bijna geen geluid maken. Ze zijn altijd bang dat men hun hoort. Hun huis heeft als ingang een draaikast, door deze kast valt er niet te zien dat het huis een geheime gedeelte bevat. Op Anne Frank haar 13e verjaardag krijgt ze een dagboek en begint alles op te schrijven wat er in haar leven gebeurt.

Personen in het achterhuis. Het gezin was dubbel fout bezig. Ze doken zelf onder, en ze hielpen andere joden om te vluchten voor het werkkamp. In totaal leefden er 8 personen in het achterhuis, die dag en nacht muisstil moesten zijn.

 Otto Frank

 Edith Frank

Margot Frank

Anne Frank

Hermann van Daan, echte naam: Hermann van Pel, een werknemer van Otto.

6. Auguste van Daan, echte naam: Auguste van Pels-Röttgen, een werknemer van Otto.

7. Peter van Daan, echte naam: Peter van Pels, zoon van Hermann en Auguste.

8. Albert Dussel, echte naam: Fritz Pfeffer een huisarts