InfoCash

Artikel

Introductie Yogacursus

Auteur: Patricki | geschreven op 08-12-2010

Mensen zijn tegenwoordig allemaal druk, want we hebben veel te doen. We stressen en hebben eigenlijk nooit ontspanning. Zouden wij wel even de tijd nemen voor ontspanning, dan zou ons leven een stuk gemakkelijker zijn. Mensen denken vaak dat ze te weinig tijd hebben, maar juist moet je tijd vrij maken voor ontspanning.


Yogacursus

Wij zullen een heleboel artikelen plaatsen voor deze yogacursus. In deze cursus zullen we kennismaken met Yoga. Op het begin, volgen we de basis, maar we werken naar moeilijkere oefeningen toe. 

Dit is de introductie van deze yogacursus! 

Het is belangrijk om  te weten wat je gaat doen voordat je aan Yoga begint. Je zult veel oefeningen moeten doen om Yoga onder de knie te krijgen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Zonder oefenen kom je niet ver. Het is belangrijk dat je niet te moeilijk begint bij Yoga. Niet alle oefeningen zijn meteen geschikt voor beginners en ze zijn ook niet verstandig om uit te voeren als beginner. Soms heb je wat basiskennis nodig. Wij raden je aan om eerst een aantal basishoudingen te oefenen en vervolgens pas aan de slag te gaan met de oefeningen. 

Doe ook niet teveel oefeningen tegelijkertijd, want dan zul je later niet goed alles beheersen. Het is belangrijk dat je je focust op 1 oefening en daarbij alle houdingen gaat oefenen!

Oefen ook elke dag met Yoga! Al is het maar 10 minuten per dag, dat is dan al voldoende!

Om een yogaoefening echt aan te leren, dien je minstens 30 dagen achterelkaar, elke dag 10 minuten te oefenen! Wanneer je een oefening goed beheerst, kun je altijd langer een oefening doen. Let op dat je de grenzen kent van jezelf. Als je lichaam pijn doet of je krijgt een seintje, dan moet je meteen stoppen. Overbelast dus je lichaam niet!

 

Dit was de introductie op de Yogacursus! In het volgende artikel gaan we wat vertellen over de yogageschiedenis en nog veel meer. Het is heel leuk en handig als je op de hoogte bent van bepaalde geschiedenis of bepaalde feiten van bepaalde oefeningen. Zo heb je meer focus en kun je beter worden in Yoga! Ik wens je veel plezier!