InfoCash

Artikel

Wat is adhd ?

Auteur: Onbekend | geschreven op 23-06-2011

Bij deze schrijf ik een artikel om u te informeren over ADHD.Wat is het? Wat zijn de kenmerken en waar kan ik terecht voor verder onderzoek?Nadere informatie over onderzoek en behandeling volgt nog in een volgende artikel.


Wat is adhd?

ADHD is een gedragsstoornis waarvan de afkorting de volgende betekenis heeft: Attention Deficit Hyperactivity Disorder of terwijl Aandachts tekort stoornis met hyperactiviteit. ADHD is een blijvende gedragsstoornis en is dus niet te genezen.

Volwassenen en Kinderen met ADHD vertonen vaak meerdere van de volgende kenmerken:

- Aandachts en concentratieproblemen

- Impulsiviteit

- Hyperactiviteit

- Problemen met de tijdsbeleving

Dit uit zich op de volgende manieren:

Vergeetachtigheid, spullen kwijtraken, snel afgeleid zijn, niet kunnen blijven luisteren, eerst doen dan nadenken, voor je beurt spreken, eetbuien, onnodig geld uitgeven, gespannen zijn en blijven, moeilijk tot rust komen en vaak te laat komen.

Diagnose

Als u wilt weten of u of uw kind ADHD heeft neem dan contact op met uw arts, deze kan u doorverwijzen naar een deskundige Bijvoorbeeld: Een kinderarts, psychiater en/of kinder en jeugdpsychiater.

Diagnose ADHD en dan?

Als de diagnose adhd gesteld is kunnen er stappen ondernomen worden om de behandeling in gang te zetten. Te denken valt aan: Opvoedingsondersteuning, gedragstherapie, logopedie, eventueel een aangepast dieet en in veel gevallen medicatie. Als u tegen medicatie bent zou u kunnen kiezen voor alternatieve geneeswijzen zoals:

- Visolie omega 3 en 6

- Bachbloesems

- aangepast dieet

Meer informatie over adhd en de behandeling ervan zal ik een nog volgend artikel uitgebreid beschrijven en toelichten, hierin ga ik het hebben over de invloed van adhd op het dagelijks leven zoals: School, werk, familie, vrienden en relaties. Maar ook over het onbegrip van de omgeving waar mensen en kinderen met adhd en ook ouders van kinderen met adhd bijna dagelijks tegenaan lopen, maar al te vaak wordt de problematiek niet gezien door derden en maar al te vaak wordt het niet serieus genomen.