InfoCash

Artikel

6 tips voor mooi gelakte nagels

Auteur: asabeta1 | geschreven op 17-01-2011

Als je je nagels een vrolijke kleur wilt geven, hoef je niet direct te kiezen voor een knalkleur. Een zacht tintje als liefroze of licht-bruin is ook prima om mee te beginnen. Belangrijker is hoe je ze lakt. Met deze tips heb je gegarandeerd mooie nagels.


6 tips voor mooi gelakte nagels:

1. Ook al zie je bijna niks meer van je vorige laag nagellak, gebruik altijd een goede remover om je nagels schoon te maken. Het kan zijn dat er nog wat sporen zijn achter-gebleven en dat is niet handig als je er een nieuwe laag overheen doet.

2. Een vijl heeft meestal twee verschillende kanten. Zo gebruik je de grove kant om je nagels korter te maken en de fijne kant om haakjes en scheurtjes tegen te gaan. Let op dat je altijd naar het midden toe vijlt!

3. Met een speciale bokkenpoot kun je je nagelriemen een klein beetje terugschuiven. Hierdoor lijken je nagels langer. Om je nagelriemen wat flexibeler te maken, is het handig om nagelriemolie te gebruiken.

4. Net zoals je je gezicht insmeert met een dagcrème, is het bij je nagels belangrijk om een basecoat te gebruiken. Dit verzorgt je nagels en zort ervoor dat je nagellak langer blijft zitten.

5. Glijd met een kwastje van je nagelriem tot aan je nageltopje. Begin in het midden en werk van daaruit naar de zijkanten door steeds een millimeter op te schuiven. Nu hoef je ze alleen maar even te laten drogen. Blaas je nagels liever niet droog. Dit kan rare plekjes veroorzaken en dat wil je juist voorkomen!

6. Breng tot slot een extra beschermend laagje van doorzichtige topcoat aan. Dit geeft een gezond en stralend effect.

Vergeet je handen en voeten niet!

Aan mooie stralende nagels heb je niks als je geen verzorgde handen hebt. Besteed daar dus ook wat extra aandacht aan en verzorg ze met een voedende crème. Een goede scrubbeurt d