InfoCash

Artikel

Ontstoken oog

Auteur: Lorretje88 | geschreven op 23-03-2010

Een ontstoken oog kan heel vervelend zijn, maar iedereen kan er weleens mee te maken hebben. Lees hieronder wat je eraan kan doen..


Ontstoken oog

Een ontstoken oog kan heel pijnlijk zijn. Het ziet vaak ook heel rood en je kan hier vaak vrij weinig aan doen. Deze aandoening wordt vaak conjunctivitis genoemd en deze aandoening is maar zelden gevaarlijk of schadelijk. De oorzaak kan vaak zijn dat je make up er niet goed hebt afgehaald en als u lenzen draagt de lens misschien niet goed heeft gereinigd. Mensen die contactlenzen dragen hebben vaker last van een ontstoken oog dan mensen die geen contactlenzen dragen.
De kenmerken van een onstoken oog zijn:

Een rood geirriteerd oog, het kan soms flink prikken en soms ook kloppen.
Je ogen kunnen pijn doen en je kan er hoofdpijn van krijgen.

Blijf er nooit te lang mee lopen, éen of twee dagen afwachten kan geen kwaad maar blijf er echt geen week mee lopen. Twijfel niet of u naar de huisarts zou gaan. Daar kan gewoon geen twijfel over gaan, het is heel belangrijk om naar de dokter te gaan als u twijfelt over uw gezondheid.

Wat te doen bij een ontstoken oog?


*Maak het oog heel goed schoon door middel van een wattenstaafje, het kan ook met een gaasje met uitgekookt kraanwater. Je kan je ogen het beste schoonmaken door van de buitenste ooghoek naar binnen te wrijven.
*Als je erg veel last hebt van je oog kan het ook helpen op een warm washandje op je ogen te leggen. Warmte geeft vaak verlichting.
*Bij een ontstoken oog mag er geen lenzen worden gedragen.

*Ga niet in je oog wrijven ookal doet het jeuken of pijn, hierdoor kan de irritatie alleen maar groter worden.

Ga langs bij een huisarts!


Twijfel nooit of je naar een huisarts gaat, dit moet u echt wel doen. Een ontstoken oog gaat bijna nooit vanzelf over. Hier heeft u een zalfje of oogdruppels voor nodig.
De zalf kunt u zonder doktersrecept niet zelf verkrijgen en deze moet de dokter voor u voorschrijven. Maar je ogen zijn heel belangrijk, de dokter wil dit graag bekijken omdat het wel je ogen zijn.