InfoCash

Artikel

Drugs gebruik (Cocaine)

Auteur: drpaddo | geschreven op 14-03-2011

Cocaïne is een van de meest populaire drug ter wereld, wat weten we van deze drug, wat doet het met je lichamelijk en geestelijk, welke risico's neemt het met zich mee en hoe verslavend is het eigenlijk.


Cocaine

 Erythroxylum Coca of te wel Cocaine is een plant die zijn oorsprong en groeit in de gebergte van Zuid-Amerika op grotere hoogte. In het noordelijke Andes gebergte van Zuid-Amerika word er thee van gezet of word er op gekauwd, dit om het als middel tegen hoogteziekte te worden gebruikt. Maar ook word het gebruikt als stimulans voor de mijnwerkers in de mijnbouw. Ook word het gebruikt in tandpasta.

Het gebruik van Coca is al heel oud. In nederzettingen in het van Peru van duizenden jaar oud, zijn bladeren aangetroffen van de Erythroxylum Coca. Door het kauwen van Cocabladeren neemt uithoudingsvermogen toe en kunnen de mijnwerkers langer en harder werken, en voor in de bergen verbetert het de ademhaling en de zuurstof wisseling, om die reden wordt Coca ook nu nog door inheemse volken gebruikt zoals de Aymara, Quechua, Arhuaco en Kogi. Uit Onderzoeker van Harvard Universiteit is gebleken dat er in het blad van de Cocaplant een grote hoeveelheid ijzer, kalk en vitamine bevat. Uit Cocablad kan echter ook Cocaïne gehaalt worden door een bepaalt proces, Ook worden deze bladeren gebruikt voor religieuze functie als ode aan moeder aarde door ze te begraven of te verbranden. De toenemende populariteit van deze drug heeft in de jaren tachtig geleid tot een drugsoorlog voornamelijk in Miami waar in de jaren '80 een bolwerk van dealers zat en ook de toevoer van de Cocaine vanuit Columbia. In Columbia werd het anders aangepakt daar werden plantage's verbrand of vanuit de lucht besproeit met pesticiden. Door deze ontwikkelingen is de Cokaplant in opspraak gekomen en worden de heilzame effecten van deze plant vergeten en raakt die op de achtergrond. En zelfs de inheemse cultuur van de Coca kauwende volkeren dreigt te worden uitgeroeit en vernietigt.

Cocaïne word ook wel de yuppie drug genoemd omdat de Coke voor het snuiven nogal aardig prijzig is en voor de meeste mensen te duur. De prijs ligt tussen de 35 en 65 euro per gram. De kwaliteit hievan is niet duidelijk.

Het ook in gekookte vorm te verkrijgen. Hierbij word water en maagzout gebruikt. Gekookte Coke bevat geen verontreinigingen.De middelen om het te versnijden en het maagzout blijven in het water achter zodat de gekookte Coke zuiverder is dan de snuif Cocaïne. Maar het is en blijft schadelijk. Als je het zou koken met weinig water en meer maagzout dan krijg je het product Crack. Als je het rookt maakt het een krakend en breekend geluid. Dit is waarom het crack.genoemt word.

Het gebruik van Cocaine word ook net als alle andere drugs afgeraden er zijn dan ook een aantal verschillende verslavings kenmerken zoals onrustig zijn waanvoorstellingen, achterdocht en agressie ook voel je je niet snel moe en neemt het het gevoel van moe zijn weg. Ook zelfvertrouwen kan overslaan naar overmoed en is dus een risico.

Dus wil je geen risico nemen gebruik dan niet.