InfoCash

Artikel

Schizofrenie

Auteur: djenne | geschreven op 27-04-2011

Schizofrenie is een ziekte die al lange tijd bekend is en waar eigenlijk niet echt een remedie tegen bestend is. Psychiaters kunnen die personen wel helpen met een geneesmiddel, al kun je dat niet meteen een geneesmiddel noemen. Psychiaters staan ervoor gekend niet echt te luisteren naar de patiënt en meteen het middel anti-psychotica voor te schrijven. Dit omdat ze er zelf niks van begrijpen. Je kan onmogelijk in de geest van iemand kijken, het enige wat je kan doen is heel veel vragen stellen. Dan pas kan je een juiste diagnose stellen.


Schizofrenie

Vaak wordt iemand die na het gebruik van tripmiddelen als schizofreen bestempeld. Door niet te geloven wat de patiënt zegt. Niet alles wat een patiënt zegt, is een waan. Er bestaat geen remedie tegen schizofrenie. Wel is er een bewijs via statistiek dat schizofrenie in landen waar er geen behandeling voorhanden is, de genezing vlotter verloopt met behulp van communicatie, niet medicatie. Via God kan je wel een rustigere geest kunt ontwikkelen

 Laat het ons eerst eens hebben over de ontwikkeling van schizofrenie. Het begint op zeer vroege leeftijd. Met psychotische episodes. Dat zijn wanen waardoor de patiënt de werkelijkheid deels of volledig kwijt is geraakt. Er is degelijk een heel groot verschil tussen psychotische episodes en schizofrenie. Een persoon kan in zijn leven één psychotische episode hebben gehad en meteen als schizofreen gediagnosticeerd worden. Hoe kan dat? Omdat de psychiater die deze persoon behandelde hem niet goed genoeg onderzocht en niet onderwierp aan een grondig gesprek. Een psychotische episode kan ontstaan onder invloed van drank, drugs of als ontwenning van drank of drugs. De enige echte remedie om iemand vroegtijdig uit een psychotische toestand te doen ontwaken is anti-psychotica. Het kan echter bij sommige gevallen gewoon vermeden worden door het misbruik van drank en drugs te dempen. Of beter helemaal te stoppen.