InfoCash

Artikel

Anti-Psychotica

Auteur: djenne | geschreven op 27-04-2011

Anti-psychotica of neuroleptica is niet de goeie methode. Doch soms is er geen andere mogelijkheid. Maar wanneer de dosis wordt verhoogd worden patiënten lui en slapen de dag door. Hebben geen sociale contacten meer en vervreemden van de wereld. Ze voelen zich al minderwaardig door de diagnose en verzeilen dan in een chronische depressie. Waardoor genezing onmogelijk is! Anti-psychotica heeft nog niemand geholpen met psychotische stoornissen. Het kan alleen personen die een hele lichte psychose doorgemaakt hebben helpen om er geen meer te krijgen. Uiteindelijk is het verder nemen van anti-psychotica, een maand na de episode voor iedereen volledig nutteloos! Keert ze terug, dan moet de behandeling opnieuw opgestart worden. Mochten de hierboven vermelde remedies niet helpen. Voor sommige personen is een combinatie nodig van anti-depressiva met anti-psychotica. Probleem hierbij is net dat anti-depressiva een psychose kunnen uitlokken en anti-psychotica een depressie. Dus een nieuw geneesmiddel die de beide combineert zou niet misstaan. Het is voor een psychiater heel erg moeilijk te bepalen. Hij wordt immers verantwoordelijk gesteld voor zijn patiënt zijn of haar geestelijke gezondheid.


Anti-Psychoticum

Wanneer dient men anti-psychotica toe te dienen? In gevallen waar het gaat om extreme wanen, hallucinaties of stemmen. Dat mag dan alleen maar tijdelijk, en geen gewoonte worden. Wanneer het een gewoonte wordt, is de persoon afhankelijk van zijn anti-psychotica. Bij het stopzetten van die behandeling kan de patiënt terugvallen in een nog diepere psychose. Er wordt ook soms beweerd, dat mensen levenslang in een psychose kunnen verzeild raken. In heel aparte gevallen zal dat wellicht al gebeurd zijn. 0.1% van de gevallen ofzo. En dat wordt dan weer uitvergroot. Mensen met aanleg voor psychoses zijn sowieso al banger als het gaat om hun eigen ziektebeeld. Vooral als dat dan weer eens uitvergroot wordt. Als het enkel en alleen gaat om slapeloosheid, nervositeit, agressiviteit, verslaving, mag men nooit anti-psychotica toedienen. Er bestaan kalmeringsmiddelen die veel beter zijn voor de gezondheid dan anti-psychotica. Anti-psychotica vertraagt het metabolisme, het verhoogt de kans op leverkanker, het verhoogt de drang naar suikers, en vooral een enorme eetlust die praktisch onmogelijk onder controle te houden wordt! Waarvan de patiënt in kwestie, die geestelijk al zwakker is weer kan in een depressie verzeild raken. Psychose behandelen met anti-psychotica kan de kans op een depressie enorm vergroten. Dit vooral bij vrouwen, die heel erg obsessief met hun gewicht bezig zijn.

Als een patiënt beweert dat hij stemmen hoort, dan communiceert hij in zichzelf en zit in de waan dat iemand anders hem dingen influistert. Het is voor een psychiater heel erg moeilijk om duidelijk te maken aan die patiënt dat het zijn eigen gedachten zijn die met elkaar communiceren. Maar zo is het. Want in je geest kan je geen stemmen horen, je kan enkel gedachten krijgen. Gedachten die de persoon in kwestie zelf denkt. Dus iemand anders kan dat onmogelijk influisteren. Wanneer de psychiater de patiënt hiervan niet kan overtuigen dan is medicatie zeker en vast aangewezen.