InfoCash

Artikel

Avocado olie; de beste anti rimpel creme

Auteur: Dirkje | geschreven op 30-07-2011

Dat de avocado vol goede voedingsstoffen en vitaminen zit, weten we inmiddels wel. Minder bekend is de olie gemaakt van deze groene vrucht, die voor veel verschillende doeleinden te gebruiken is.


Ahacuathl

De avocado stamt oorspronkelijk uit Zuid-Mexico. Wie denkt dat er maar 1 soort bestaat heeft het mis; tegenwoordig zijn er wel meer dan 400 verschillende variaties. De vrucht kreeg haar naam van de Azteken, die deze mogelijk afleidde van het woord Ahacuathl. Dit betekent boter uit het woud. Maar naast het eten van deze vrucht, kenden zij ook de geneeskrachtige werking van de avocado. Ook werd de olie ervan toegepast om de huid te verzorgen.

Avocado olie

Het is nog niet zo eenvoudig om olie te maken van de avocado. De vrucht bestaat voor 25% uit olie, welke goed ingebed zit in de cellen van de avocado. Dit maakt het persen niet eenvoudig. Eerst worden ze daarom in stukken gesneden. Vervolgens worden ze gedroogd om uiteindelijk de olie eruit te kunnen persen. Dit levert een dikke geelgroene olie op, die voor een groot deel  bestaat uit enkelvoudig, onverzadigde vetzuren en ook nog eens veel vitaminen bevat.

Toepassing

Behalve als spijsolie, wordt avocado olie ook gebruikt als verzorgingsproduct voor de huid. In haar boek 'verjong je huid in 21 dagen' prijst Marjo Horn het aan als wonderproduct. Waar de duurste cremes volgens haar vaak alleen de bovenste laag van je huid bereiken, heeft avocado olie een hoog opname vermogen door de huid. Hierdoor is het wel n staat om op die plaatsen te komen, waar het de zogenaamde vrije radicalen kan neutraliseren. Het is bekend, dat vitamine E een van de sterkste anti-oxidanten is en kan zorgen voor verbetering van de huid. Vergeleken met kiwi's, perziken en druiven, bevatten avocado's het hoogste gehalte aan vitamine E. Zeker het proberen waard bij bijvoorbeeld een droge schilferige huid, zonnebrand en zelfs bij droog haar.