InfoCash

Artikel

Beter naar bed gaan

Auteur: Patricki | geschreven op 26-09-2011

Heb jij ook weleens problemen om naar bed te gaan? Of lig je in je bed en kun je niet slapen? Je zal je misschien afvragen waarom je bijvoorbeeld niet kan slapen... Ligt het aan problemen die nog in je hoofd rondspoken van de afgelopen dag of misschien aankomende dag? Ben je misschien nog niet helemaal moe, of wil je misschien niet slapen?!


Waarom slapen nodig? 

Eerst moeten we snappen waarom we slapen. We slapen omdat we ons energieniveau moeten opladen. Ons lichaam werkt net als een machine. Hij stopt met het werken, als hij geen brandstof meer heeft. Dit is dus ons energie. Als die energie op is, moeten we dit opladen. Net als een oplader in het stopcontact, kunnen wij mensen onszelf opladen door te gaan slapen. Veel processen in ons lichaam worden hersteld en eventueel stopgezet, tijdens ons slaap. Hierdoor krijgen andere processen de kans om te werken... Slapen is dus nodig om ons te herstellen en ons weer klaar te stomen voor de volgende dag!

En waarom lukt het slapen dan niet? 

Het slapen lukt niet omdat we nog teveel processen in ons hoofd hebben. En als we teveel processen in ons hoofd hebben, is het knap lastig om ons hersenen te laten rusten. Ons hersenen zijn nog teveel bezig met het oplossen van bepaalde problemen enzovoort. 

En hoe kunnen we dit dan oplossen? 

Het valt op te lossen door heel veel rust en ontspanning te nemen alvorens je gaat slapen. Geen digitale media alvorens je gaat slapen. Lees een goed boek of ga proberen weg te dromen door gewoon je ogen te sluiten en aan niks te denken. Soms helpt het om te gaan staren naar bepaalde onderwerpen of gewoon in te beelden wat de kleur zwart voor je ogen doet. 

Wanneer je rust neemt, zul je altijd moeten kunnen slapen!