InfoCash

Artikel

Kokosolie verhoogt je vetverbranding

Auteur: Dirkje | geschreven op 04-10-2011

Kokosolie wordt wel de meest gezonde olie genoemd die er te vinden is. Misschien (nog) niet zo bekend, maar daar lijkt verandering in te komen. En niet voor niets, want kokosolie heeft ons lichaam veel te bieden.


Verhogen van je vetverbranding

Kokosolie bestaat voor 100% uit vetten. Maar in tegenstelling tot wat je zou denken, helpt het wel degelijk om sneller af te vallen. Dit komt door de stimulerende werking op de schildklier, waardoor je verbranding omhoog gaat. In vergelijking met bijvoorbeeld soja olie, blijkt uit onderzoek de buikomvang sneller af te nemen wanneer kokosolie wordt gebruikt. Daarbij worden de vetten uit kokosolie net zo snel verbrand als koolhydraten.

Rijk aan laurinezuur

Laurinezuur is een verzadigd vetzuur. Tegenwoordig denkt men vaak dat alle verzadigde vetten schadelijk zijn. Dit is niet het geval . Laurinezuur draagt bij tot het natuurlijk vermogen van het lichaam om mogelijk schadelijke micro-organismen te bestrijden. Het verhoogt dus je weerstand en helpt je beschermen tegen allerlei schimmels en andere ziekte veroorzakers.

Opname mineralen

Wanneer je voedingsmiddelen eet met een bepaald gehalte aan voedingsstoffen, wil dat niet zeggen dat je lichaam die ook goed opneemt. Een van de goede eigenschappen van kokosolie is, dat het de opname van mineralen uit de voeding verbetert. Voorbeelden hiervan zijn magnesium en calcium.

Ondersteuning bij sporten

Wanneer je naar de sportschool gaat om je lichaam te trainen is het natuurlijk de bedoeling dat je vet verbrand en daarbij zo min mogelijk spiermassa verliest. Kokosolie helpt om de verbranding van het vet hoog te houden en zo min mogelijk spiermassa te verliezen.

Toepassing

Vroeger werd kokosolie niet zozeer gebruikt in de keuken, maar wel om je haren en je lichaam mee te wassen. Nu nog zijn er shampoo's die voor een groot deel uit kokosolie bestaan. Het is zeer voedzaam voor het haar en geeft het meer glans. Maar kokosolie kan ook in de keuken worden gebruikt. Je kunt erin frituren, bakken en braden. Het is langer houdbaar en wordt minder snel giftig. Het is ook te gebruiken op brood, als vervanger van boter.