InfoCash

Artikel

Een operatieve dagbehandeling.

Auteur: antrax | geschreven op 16-01-2012

Helaas komt het maar al te vaak voor, je moet voor een operatie naar het ziekenhuis. Dan is het heel belangrijk om te weten wat wel en niet mag vlak voor de operatie en na de operatie.


Operatie Dagbehandeling.

Voor je daadwerkelijk naar het ziekenhuis gaat voor een operatie is het belangrijk om met een aantal dingen goed rekening te houden.  Een operatieve dagbehandeling houd in, dat je dezelfde dag als je komt ook weer na huis toegaat, maar voor ze mogen opereren moet je aan een aantal eisen voldoen. Je krijgt van te voren een complete onderzoek van je lichaam hierbij kijken ze naar je gewicht en lengte, je bloeddruk en hartslag en vragen ze je naar medische problemen en je rookgedrag. Het is zeer belangrijk om hier eerlijk in te zijn. 

 

Voorbereiding.

Het is belangrijk om je goed voor te bereiden, kijk dus goed naar de tijden dat je voor het laatst nog wat mag drinken en eten, is je maag niet goed leeg dan kunnen zowel tijdens als na de operatie problemen ontstaan. Verder kun je een aantal dingen meenemen.

 

 1. Schone Kleding.
 2. Ziekenfondspas plus zorgverzekeringspas.
 3. Eventuele papieren die je van het ziekenhuis heb gekregen.
 4. Een flesje water.
 5. Lichtverteerbaar eten.
 6. Een MP3 speler.
 7. Een boek.
 8. Schoon ondergoed.
 9. Identiteitskaart of paspoort.

Aankomst.

Vanaf het moment dat je aankomt, meld je je op de afdeling waar je moet zijn, deze informatie staat in je papieren. Dan zal je geroepen worden om je klaar te gaan maken voor de operatie. Je komt eerst in een wachtgedeelte waar ze je aan een infuus leggen, nadat de operatiekamer klaar is gemaakt wordt u erheen gereden en zal de operatie plaatsvinden.

Behandeling.

Van de operatie merkt u helemaal niks, natijd wordt u langzaam wakker, mogelijk een beetje in de war, de verpleging houd u in de gaten of u ook pijn heeft en eventueel wordt er pijnstilling toegedient. Er zullen zodra u meer bij bent gekomen, vragen worden gesteld hoe het met u gaat. Een arts houd rekening ermee dat u mogelijk nog een beetje versuft bent. Het kan ook zijn dat u zich misselijk voelt, een glaasje water kan goed helpen om de maag weer wat rustiger te laten worden. Vanaf het moment dat u alert bent en er geen verdere problemen zijn mag u naar huis.

Nabehandeling.

Uw behandeling zit erop. U mag naar huis maar u mag niet zelf na huis rijden indien u niemand bij u heeft kunnen ze bij de receptie een taxi voor u bellen zodat u veilig huiswaarts kan keren. Bij thuiskomst is het belangrijk om op een aantal dingen te gaan letten.

 1. Drink genoeg vocht.
 2. Neem voldoende rust.
 3. Volg adviesen van artsen op.
 4. Schakel arts in als pijn ondragelijk wordt.
 5. Let op koorts deze mag niet hoger zijn dan 38 graden.
 6. Bij lan