InfoCash

Artikel

Honing voor je huid

Auteur: Karlene | geschreven op 24-01-2012

Wie heeft er nu geen last van: droge, schrale lippen, uitgedroogde huid van je gezicht en misschien zelfs op andere plekken, puistjes. We kunnen onszelf als een gek gaan insmeren met body lotion en alles wat hydraterend of reinigend voor de huid schijnt te zijn, maar we kunnen onze huid ook een klein beetje helpen om weer terug te gaan naar haar oude status.


Honing

 Ja, honing. Het is een remedie van de natuur. We kunnen afhankelijk zijn van de producten die de winkels ons aanbieden, maar waarom zoeken we niet naar een alternatief dat goedkoper is en ook werkt? Honing is niet duur en gaat lang mee (als je er niet van snoept natuurlijk!) Maar waarom is honing dan zo goed voor je huid? Laten we het even op een rijtje zetten:

- Honing werkt hydraterend. Door de natuurlijke stoffen in honing helpt het de huid te hydrateren. Ook als de huid beschadigd is helpt honing om de huid te herstellen.

Honing bevat natuurlijke anti oxidanten. De meesten zullen het wel weten, maar anti oxidanten zijn goed voor je huid. Het helpt de huid zacht en soepel te houden, en haar er jong uit te laten zien. Ook helpt het tegen rimpels!

- Honing helpt tegen puistjes. Dit is voornamelijk de reden waarom ik hetzelf gebruik naast het feit dat mijn huid altijd droog is. Honing werkt een beetje als alcohol, het reinigt grondig. Dit helpt goed bij puistjes. Smeer eens elke dag honing op een puistje totdat hij weg is. Honing laat het puistje eerder rijp worden, waardoor hij dus eerder weg zal gaan!

- Honing helpt poriën vrij te maken. Niet alleen helpt het puistjes sneller weg te gaan, het helpt ook ze weg te houden. Het reinigt namelijk de poriën, en schone poriën betekent een schone huid.

Maak je eigen scrub

Neem 2 theelepels met suiker en mix dit met ongeveer 2 eetlepels vloeibare honing (geen creme honing!) Doe hier een paar druppeltjes water of huidolie (voor extra hydratatie!) bij zodat het minder plakkerig wordt. Zorg dat het niet te waterig wordt. Smeer dit op je huid, je lippen, op alles wat droog is. In ronddraaiende bewegingen moet je over de huid heengaan. Op deze manier haal je alle dode huidcellen weg, en kan de huid sneller vernieuwd worden. Laat het een minuutje of 2 intrekken en spoel het daarna weg met lauwwarm water. Smeer vervolgens in met moisterizer en klaar! Je huid zal veel zachter aanvoelen dan het voorheen deed.

Dit recept is gemaakt alleen voor je gezicht, dus als je meer wilt scrubben zal je de maten daarop aan moeten passen.

Maak je eigen masker.

Ook kun je nog meer uit de honing halen als je erg last hebt van puistjes of een droge huid. Mix een grote eetlepel honing in een kommetje met een klein laagje volle yoghurt. Mix dit goed en smeer het op een schoon gezicht. Laat het 15 minuten intrekken en was het goed eraf. Smeer weer in met moisterizer. Je huid voelt zacht en gehydrateert aan.