InfoCash

Artikel

Zwanger worden.

Auteur: antrax | geschreven op 25-01-2012

Niet voor elke vrouw is het even makkelijk om zwanger te worden. Ze kampen soms met vruchtbaarheidsproblemen of hebben een ander onbekende oorzaak waardoor er nog geen wondertje in hun leven is.


Cyclus.

Elke maand weer, begint ons lichaam op te bouwen en af te breken wat ons kan helpen om zwanger te worden. Voor je probeert zwanger te worden is het belangrijk om te weten wat er gebeurd in je lichaam. Zo kan je goed naar je lichaam luisteren om een zwangerschapskans te vergroten. 

 

Gemiddeld duurt een cyclus 28 dagen, maar dit is per vrouw verschillend. De ene heeft om de 26 dagen en de ander om de 30 dagen. Dit zijn vrij normale cyclussen, wanneer je cyclus niet regelmatig loopt of langer dan 35 dagen duurt kan het verstandig zijn om een bezoekje te brengen bij de huisarts. Op dag 1 van de cyclus worden we ongesteld. Deze ongesteldheid betekend letterlijk, de baarmoeder schoonmaken. De menstruatie zelf kan van 3 tot 10 dagen duren, wanneer je langer of korter ongesteld ben is het verstand een dokter in te schakelen. Na de eerste dag van de menstruatie, wordt je baarmoeder schoner en schoner gemaakt. Deze rode feestdagen zijn geen pretje, met tampons of maandverband vangen wij de rotzooi op die we vervolgens in de prullenbak deponeren.  Hormonaal gezien bestaat de cyclus uit 2 delen. Deel 1 gaat om de opbouw van de eisprong. Je lichaam maakt bepaalde stoffen aan om ervoor te zorgen dan 14 dagen na de eerste dag van de menstruatie er een eitje vrijgelaten kan worden. De baarmoederslijmvlies wordt dikker, dit bekent dat je lichaam zich voorbereid op een bevrucht eitje. Wanneer het eitje zich innesteld wordt je over het algemeen niet meer ongesteld. Wanneer er geen bevrucht eitje is, of een eitje die zich niet kan innestelen wordt deze afgevoerd om vervolgens je baarmoeder klaar te maken voor een volgende ronde.

Onvruchtbaar?

Wanneer je niet direct zwanger bent, hoeft het niet te betekenen dat je gelijk onvruchtbaar bent. Als je pas bent gestopt met je anti conceptie dan heeft je lichaam tijd nodig om te herstellen en te weten hoeveel bepaalde stoffen er aangemaakt moeten worden. Als je al langer dan een jaar zwanger probeert te worden dan zal een bezoekje aan de huisarts geen kwaad kunnen. Dit hoeft niet te betekenen dat je vruchtbaarheidsproblemen heb, maar er kan gekeken worden of je lichaam misschien een stofje mist. Een gemiddelde stel doet er 9 maand over om zwanger te raken. Ben je langer bezig? Geen paniek! Elke vrouw is anders.

Tips om zwanger te worden.

Het kan een hele opgave worden om zwanger te worden toch kun je zelf ook al veel doen om de kans te vergroten op een zwangerschap, kijk gauw hieronder voor de tips:

 • Stop met roken.
 • Ga gezonder eten.
 • Heb je je bmi hoger dan 30 ga dan afvallen.
 • Drink minder caffeine.
 • Neem foliumzuur.
 • Leer je cyclus kennen.
 • Probeer tijdens de daad voor de man een orgasme te krijgen.
 • Blijf 10 minuten stilliggen.
 • Bedrijf de liefde in missionarishouding.
 • Probeer ten alle tijden van elkaar te genieten.
 • Gebruik ovulatietesten of neem je temperatuur op.

 

Tot slot.

Het is ten alle tijden belangrijk het niet te gaan zien als een plicht. Hoe meer je er mee bezig bent, hoe langer het duurt of hoe moeilijker het wordt. Probeer rekening te houden met je vruchtbare dagen maar houd het romantisch voor elkaar.