InfoCash

Artikel

Superfoods: Chlorella

Auteur: Vigilance | geschreven op 15-04-2012

Hoewel de keuze groter is dan ooit zijn we niet gezonder gaan eten. Integendeel zelfs, we worden te dik en onze slechte voedings- en levensstijl eist zijn tol. Gezonde producten komen meer en meer in de belangstelling. Zo ook de 'superfoods'. Het lijkt een nieuw product, maar is in feite al eeuwen oud.


 Superfoods

Superfoods, of in het nederlands supervoeding, wordt al langer gebruikt. Het gaat hier om voeding die hele hoge concentraties natuurlijke nutrienten bevatten. Dit zijn essentiele voedingsstoffen. Mensen, dieren en planten hebben deze in kleine hoeveelheden nodig om gezond te blijven. Ijzer, koper en zink zijn hier voorbeelden van. Supervoeding bevat dus een hoge dosis van deze voedingsstoffen, wat gunstig kan zijn voor het immuunsysteem en extra kracht kan geven. Ze krijgen hun kracht door de zon.

Chlorella

Er zijn verschillende soorten supervoeding waaronder bepaalde zaden, bessen en rauwe cacao. Een daarvan is chlorella. Het is een eencellige groene alg en komt uit het Oosten. Het wordt door artsen en homeopaten voorgeschreven voor verschillende kwalen. Voor bijvoorbeeld een hoge bloeddruk, het versterken van de immuniteit,het ontgiften van het lichaam van zware methalen en zelfs tegen kanker.

Onderzoek

Hoe komt men erbij, dat chlorella tegen dit alles zo u helpen? Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de werkzaamheid van deze alg. Hieruit bleek meerdere malen, dat leverkankercellen gedood werden door chlorella. Ook bij kanker van de dikke darm zou het heilzaam kunnen zijn. Verder onderzoek hiernaar is nog nodig. Ook zou chlorella je hart en bloedvaten in conditie houden en je bloeddruk normaliseren.

Totaalpakket

Je zou chlorella kunnen vergelijken met een multi vitamine tablet, maar dan doe je dit superplantje eigenlijk tekort. Het bevat wel alles wat je nodig hebt, maar wordt veel beter opgenomen door je lichaam dan de vitaminen die in een supplement zitten. Nobel prijs winnaar Albert Szent-Gyorgyi, toonde aan, dat vitamine C in een fijngeprakte paprika beter werd opgenomen dan de geisoleerde vitamine C, die uit de paprika was gehaald. Bij chlorella worden de voedingsstoffen in een totaalpakket aangeboden, waardoor je lichaam het beter opneemt.