InfoCash

Artikel

Vermoeid, Niet Uitgerust, en Stress Klachten.

Auteur: Caroline | geschreven op 07-06-2012

Vermoeid, niet uitgerust, uitgeput en stress klachten. Velen vandaag de dag lopen rond met stress klachten en weten niet wat te doen om er vanaf te komen. In deze steeds sneller wordende maatschappij is het erg belangrijk dat men goed naar zichzelf luistert. Ontdek hoe u zelf veel kunt doen om uw stress klachten te reduceren of zelfs helemaal te laten verdwijnen.


Vermoeid , niet uitgerust, uitgeput en stress klachten.

 

In deze tijd van veel internationale veranderingen, waarbij verschillende landen in het westen zich verenigen in een economische eenheid en weer andere landen op zoek zijn naar een eigen identiteit, is ook het individu aan het veranderen. Beantwoorde het gezin vroeger nog aan een vastgelegd patroon in haar functioneren, was het nog niet zo lang geleden dat de baas het voor het zeggen had in een bedrijf, wat het gisteren nog dat de leraar overwicht had en een klas kon regeren:

VANDAAG IS DAT ALLEMAAL ANDERS.

Reden genoeg voor stress klachten. En of de oorzaak gezocht moet worden in de massamedia of een totaal andere reden, doet eigenlijk niet ter zake. Het individu, de persoon zelf, is mondiger geworden in de tijd  en laat zich minder of niet meer dwingen. Het individu zoekt erkenning en waardering voor eigen mening en overtuiging vandaag. We accepteren met zijn allen niet zomaar meer klakkeloos de opdrachten van anderen, maar wat gebeurt er.....................................

 Het conflict tussen individu en de groep ( gezin, werk, vereniging enz enz) speelt een grote rol in het stress klachten krijgen en de totale stress gevoeligheid. Ook de druk die men voelt, en die is ook heel persoonlijk, geeft de inmiddels overbekende stress klachten. Het constant (moeten) zoeken naar de juiste balans in jezelf is vaak de grootste aanleiding van je stress klachten. Het vinden van je eigen plek, je eigen plaats ( het meedoen en toch bij jezelf kunnen blijven) is een proces wat continu aanpassingen vraagt. Door al die, eigenlijk  constante stress klachten in je lichaam, krijgt je lichaam het zwaar te verduren.

Tekorten van allerlei vitamines en mineralen geeft je gevoelens van vermoeidheid, niet uitgerust zijn, en totaal uitgeput zijn.

De uit onze eigen praktijk gegrepen waarnemeningen heeft ons doen inzien dat het meer duidelijk mag worden bij de mens dat ook zij zelf daar enorme verbeteringen in kunnen aanbrengen. Wij zien het als onze taak om, mits iemand dat natuurlijk wil, geheel nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden te bieden t.a.v. hun eigen stress klachten. Om daardoor weer een balansgevoel te krijgen en weer lekker in hun vel te zitten.

Bron: www. stress-network.com