InfoCash

Artikel

Groene thee helpt vermageren

Auteur: Babsie | geschreven op 29-03-2010

Met groene thee afvallen - dat zou een droom zijn voor velen die graag thee drinkt en een paar kilo’s wil afvallen. Maar het klopt ook. Je kunt ook afvallen door groene thee te drinken. De thee bevordert namelijk de calorieverbranding en zorgt zo voor minder vet. Dat doet ook koffie, hoor je sceptici zeggen. Ook dat is waar maar koffie drijft ook vocht af, wat niet zo optimaal is.


Cholesterol & vetverbranding

Thee heeft vele positieve eigenschappen, waaronder dat het helpt bij het afvallen en dus de stofwisseling bevordert. Met groene thee is nog beter omdat het een bepaalde stof bevat: catechine. Het haalt de slechte cholesterin naar beneden en stimuleert de vetverbranding zodat jouw lichaam het makkelijker heeft om te gaan met de calorieën die het opneemt af te breken.

Combinatie van diëten & sporten

Het is echter niet zo dat je je van groen thee alleen kunt voeden. In tegendeel zelfs: voedselopname blijft belangrijk en mag niet verwaarloosd worden. Door een beetje matiger te eten en dus niet tot het buikje schreeuwt dat het vol is én voldoende lichamelijke beweging hou je jouw lichaam fit en zorg je voor een snelle vetverbranding.

Op die manier kun je in relatieve korte tijd veel afvallen. Natuurlijk moet je niet overdrijven want een jojo-effect loert altijd om de hoek als je ophoudt met diëten. En dat is wellicht niet het beoogde doel. Sport en een gezonde voeding zijn de hoekstenen van elk goed dieet. De groene thee helpt daarbij, ondersteunt jouw dieet omdat het de vetverbranding stimuleert. Groene thee mag daarom niet als enige maatregel tegen overgewicht op de voorgrond staan.

Naast de typische groene thees, die je in elke supermarkt kunt kopen, zijn er nog een aantal andere speciale soorten, vaak met een bepaalde smaal die bij het afvallen kunnen helpen. Het gaat dan over thees met welklinkende namen als Fall Gu Zhan Mao Jian en Gyokuro.