InfoCash

Artikel

Lichamelijke klachten, symptomen stress?

Auteur: Caroline | geschreven op 19-06-2012

Vele vage lichamelijke klachten berusten op symptomen stress. Moe, lusteloos, geïrriteerd zijn, kort lontje, spierpijnen en wat hebben we allemaal nog meer? Ontdek hoe u daar vanaf kunt komen.


Wat is stress en waarom krijgen we symptomen stress?

Mensen met vage lichamelijke klachten, en die natuurlijk al bij de dokter zijn geweest voor de diagnose, hebben vaak last van stress. Stress is een gevoel wat je hebt wat negatief maar ook positief kan zijn.  Positieve stress oftewel eustress, is een gevoel wat je hebt als er iets leuks staat te gebeuren.  Of je bent gespannen voor een wedstrijd of een speciale opdracht.  De symptomen stress die je hier ervaart zijn ervoor om er "volledig voor te gaan".  Deze gevoelens verdwijnen dan ook wanneer je in de actie bent gegaan.

Hier hebben we het over de negatieve symptomen stress.

Ieder mens komt in zijn of haar leven in periodes dat het niet zo lekker loopt allemaal. In deze periodes voelen we ons moe, lusteloos, geirriteerd, kort lontje, spierpijnen en wat allemaal nog meer maar dit is eigenlijk heel normaal.  Al deze symptomen stress zijn een uiting van ons lichaam dat protesteert tegen de situaties waar we op dat moment niet goed mee om kunnen of willen gaan.  Ons lichaam vraagt aanpassingen en letterlijk ook om aandacht.  Geven we die aandacht niet dan riskeren we het chronisch worden van de symptomen stress,  of nog grotere kwalen.  ONS LICHAAM IS ONZE GROOTSTE VRIEND EN WIL ONS BEHOEDEN VOOR ERGER.

Luisteren naar je eigen systeem en veranderen waar nodig.

Wanneer symptomen stress zich aandienen zou je jezelf ook eens af moeten vragen: WAT WIL MIJN LICHAAM MIJ HIER NU VERTELLEN?  En luister en voel dan.

Heb ik een weerstand tegen iets, tegen het werk, tegen de extra inspanning die ik moet doen,  tegen de bazen of collega's, tegen de veranderingen, tegen wat anderen inbrengen, heb ik angst om, is mijn partner het wel eens met me, krijg ik wel respect?

Al deze gedachten en gevoelens kunnen behoorlijke symptomen stress oproepen en u die vage lichamelijke klachten dus bezorgen. Gaat u goed luisteren, aandacht geven aan uw probleem en hoe op te lossen, door voor de huidige situatie nieuwe opties/mogelijkheden te bekijken. Dan hebt u hier een grote kans dat uw symptomen stress en uw lichamelijke klachten reduceren of zelfs helemaal verdwijnen.

Uw lichaam heeft het soms zwaar te verduren.

Maar dat wil niet zeggen dat er geen mogelijkheden zijn tot verbetering.

Wilt u nu direct uw problemen aanpakken en alle stress klachten achter u laten?

www.stress-network.com