InfoCash

Artikel

Groene thee verzorgt de huid

Auteur: Babsie | geschreven op 29-03-2010

Groene thee is rijk aan polyfenolen en die hebben een bijzondere eigenschap: ze beschermen jouw huid tegen de ultraviolette stralen van de zon. Doordat er alsmaar meer mensen getroffen worden door huidkanker, is deze werking bijzonder interessant. De polyfenolen in groene thee verminderen immers de schade die de zonnestralen aan huidcellen aanrichten en verminderen ook op die manier de kans op huidkanker.


Huidkanker

Om ons te beschermen tegen UV-stralen gebruiken we al lang zonnecrèmes, vertoeven we in de schaduw in plaats van in de directe zon en dragen sommigen ook UV beschermende T-shirts. Het drinken van groene remt dus ook de vorming van huidkankercellen. De antioxidanten in de thee kunnen de huid immers langer jong houden. Ook het rechtstreeks aanbrengen van groene thee op de huid werkt, er zijn al een heleboel lotions met polyfenolen uit groene thee op de markt.

Antirimpel

Naast de polyfenolen bevat groene thee nog een stof die de huid ten goede komt. De vitamine C heeft een positieve werking op de collageensynthese en kan zo rimpelvorming tegengaan. Tegelijkertijd helpt het bij het verzorgen van zonnebrand. Door thee te drinken neem je overigens een heleboel vocht op zodat het uitdrogen van de huid wordt tegengegaan. Rijkelijk drinken is één van de eenvoudigste manieren om de huid elastisch te houden. Ook door vaak groenten en fruit te eten bescherm je jezelf tegen een verouderende huid.

Uit recente onderzoeken is gebleken dat vitamine C, mineralen als zink, calcium, fosfor, magnesium en ijzer, dus stoffen die ook in groene thee te vinden zijn, van groot belang zijn tegen rimpels. Terwijl dure antirimpelcrèmes vooral op korte termijn veroudering van de huid aanpakken door de huid zachter te maken, kan een gezonder eetpatroon veel meer betekenen. Niet alleen is het goedkoper, het loont zich ook op langere termijn. Onze gezondheid staat immer voorop.