InfoCash

Artikel

Welke is de beste groene thee?

Auteur: Babsie | geschreven op 29-03-2010

Welke groene thee is nu de beste groene thee? Die vraag wordt vaak gesteld op theefora. Beginnende drinkers van groene thee genieten waarschijnlijk het meest van de supermarkt groene thees in buideltjes. Veelal zijn die opgepept met een vleugje citroen zodat ze niet zo bitter smaken. Geroutineerde drinkers prefereren vooral de losse thee die je in gespecialiseerde winkeltjes kunt kopen. Daar vind je wel meer dan honderden verschillende groene thees met de meeste fantastische namen.


Losse thee - puur

Japan Fancy Sencha: een topper in zijn klasse die een bitter-zoet smaakt.
Japan Sencha Wazawaza: deze thee groeit in het Zuiden van Japan en wordt begin mei geoogst.
Formosa Chun Mee: bittere smaak
Formosa Gunpowder: deze beroemde theespecialiteit met bolvormige blaadjes smaakt bitter
Japan Bancha: een thee van grote bladeren die in de zomer wordt geplukt en een typische grassmaak heeft
Japan Kokeicha: Japanse groene thee
Japan Gabalong: Japanse theespecialiteit die in Japan als gezondheidsdrankje wordt gedronken

Thee & Aroma

Reeds 2000 jaren geleden voegden de Chinezen bij hun thee frisse bloesems van jasmijn, roze en chrysanten toe. Vandaag de dag worden deze fijne aromastoffen nog steeds vermengd met onze thees:

China Jasminthee: een lichte, groene thee met de geur van jasmijnbloesem.
Japan Kers: Japanse groene thee met kersaroma
Japan Morgendauw: Japanse sencha
Japan Genmaicha: Japanse sencha gemengd met geroosterde rijs waardoor deze een beetje een popcornsmaak heeft

Voor elkeen is er zeker die thee op de markt die hij het best vindt. Het is aan de neus en de mond hem te vinden in de supermarkt of speciaalzaak. Veel belangrijker is immers de bereiding van groene thee.

Het best laat je water koken en dan 7 minuten afkoelen. Laat de thee, los of in buideltjes, slechts één minuutje trekken en geniet van een heerlijk gezond kopje groen thee.