InfoCash

Artikel

Overspannen, Zijn we het spoor bijster?

Auteur: Caroline | geschreven op 01-11-2012

De mens leeft niet van brood alleen. De behoefte aan een zinvol leven kan wel eens meer aanwezig zijn als de meeste mensen denken. Overspannen zijn of overspannen symptomen hebben kan wel eens meer met zingeving te maken hebben als dat wij nu denken. Het is altijd frappant dat mensen in het oosten gaan zoeken wat zij hier niet ( meer) vinden.


Overspannen en het spoor wat bijster zijn.

Als we ons zelf eens rustig bekijken lijken we in deze tijd soms een beetje het spoor bijster te zijn. Als we geconfronteerd worden met natuurrampen, ziekten en dood, geloven we steeds minder in onze eigen kracht of in een beschermende hand die waakt over ons.

Als we ons overspannen voelen, van alles wat er gebeurt, zien we vaak door de bomen het bos niet meer en weten wij ook niet meer hoe we dit leven moeten leven.

Overspannen en een onveilig gevoel.

We kunnen letterlijk overspannen raken door een onveilig gevoel. Behalve door natuurgeweld is onze wereld in niet mindere mate onveilig door datgene wat mensen zichzelf en anderen aandoen. Soms zien we dan ook dat “kwaad”, vormen heeft aangenomen dat het onmogelijk is om nog ergens ook maar in te geloven.

Dat we daar letterlijk overspannen van worden is wel duidelijk.

Overspannen symptomen zijn dan ook orde van de dag.

Zo langzamerhand lijkt geweld een alles overheersend kenmerk te worden van onze hedendaagse cultuur en er lijkt ons niet veel te resten dan scepsis en cynisme. Of we krijgen die vervelende overspannen symptomen weer als we er teveel over denken.

Altijd nog moet ik aan de uitspraak van Krishnamurti denken “the world is you and you are the world”.

Als dat zo is, kunnen we dan niet beter onze overspannen klachten zelf aan gaan pakken?

Immers,het “geweld” is niet alleen buiten ons maar ook in ons. Wij zijn niet zoveel anders dan de wereld om ons heen. Wij zijn “gevormd” en wij maken de wereld ook zelf mee, dus kunnen we ook iets bijdragen aan de wereld door zelf minder “gewelddadig” te zijn.

Hoe moet dit leven met overspannen klachten geleefd worden wordt dan een heel andere kwestie.

De mens leeft niet van brood alleen. De behoefte aan een zinvol leven kan wel eens meer aanwezig zijn als de meeste mensen denken. Overspannen zijn of overspannen symptomen hebben kan wel eens meer met zingeving te maken hebben als dat wij nu denken.

Het is altijd frappant dat mensen in het oosten gaan zoeken wat zij hier niet ( meer) vinden.

Een nieuw “levensgevoel” maken kan wel eens de beste oplossing zijn voor uw overspannen klachten.

Als u het gevoel hebt dat overspannen symptomen uw leven beheersen en u wilt serieus informatie om weer te kunnen leven  dan kunt u GRATIS rapporten aanvragen waar genoeg tips en tools in staan om mee te beginnen. Deze informatie heeft al vele levens positief veranderd, het uwe kan het volgende zijn.

Op uw gezondheid!

Tenzij u dit al weet en ook voelt.