InfoCash

Artikel

Citroenen om af te vallen.

Auteur: Karlene | geschreven op 05-11-2012

Veel mensen zijn ontevreden met hun gewicht. Soms wil je gewoon een klein beetje afvallen, of wat minder vet op je buik, benen, armen etc. Naast het gezond eten en regelmatig sporten is er nog iets wat je helpt met afvallen: citroenen!


Citroenen: zure goedheid.

Citroenen, wie kent ze niet?! Geel en in de vorm van het hoofd van Ernie. De meeste mensen zijn niet weg van citroenen. Velen vinden citroenen veels te zuur om zomaar op te eten. Begrijpelijk, ze zijn ook erg zuur. Maar daarnaast zijn ze ook erg gezond! Er zit bijvoorbeeld veel vitamine C in. Hiermee voorkom je dat je snel ziek wordt. Daarnaast zit er ook veel potassium in, wat je brein stimuleert en je bloeddruk stabiliseert. Ook helpen citroenen je PH-waarde te herstellen in je lichaam, helpen ze je lever met giftige stoffen te verwerken, zijn ze anti-bacterieel en doen ze nog veel meer goeds met je lichaam.

 Maar ook helpen ze je af te vallen. Hoe komt dat?

 

Citroenen om af te vallen.

In citroenen zit een stofje die de spiersamentrekkingen van je darmen stimuleert. Dit houdt in dat er meer spiersamentrekkingen zijn, waardoor je voedsel verteert en het sneller verwerkt is door je lichaam. Dat helpt altijd bij afvallen, vooral bij degene die weleens last hebben van constipatie of een opgeblazen gevoel in hun buik.

 Ook hebben citroenen veel pectine vezels. Deze helpen je om eet verlangens te onderdrukken. Hierdoor zul je dus minder gaan eten. Dit helpt je weer met afvallen. Het is bewezen dat mensen die veel zuur voedsel in hun dieet verwerken (tomaten, citroenen, mandarijnen etc.) veel sneller gewicht verliezen.

 

Citroenen in je dieet verwerken.

Er zijn verschillende manieren om citroenen in je dieet te verwerken. Je kunt de dag bijvoorbeeld beginnen door een glas warm water met citroensap (van 1/3 citroen) erin te drinken. Je kunt dit bijvoorbeeld ook in je thee doen, als je de dag met thee begint. Het is een aanrader om citroenen in je ontbijt te verwerken, aangezien de pectine vezels je door de dag heen helpen voedselverlangens te onderdrukken.

 Ook kan je citroenen in je warme maaltijden verwerken door het te gebruiken als garnering of als marinade. Het geeft je een lekkere twist aan je eten en zo verbrandt je ook extra vet in de nacht.