InfoCash

Artikel

Superfoods: Hennepzaad

Auteur: Vigilance | geschreven op 11-12-2012

Bij Hennep denken de meeste mensen in eerste instantie aan softdrugs. Dat het een zeer veelzijdige plant is, die ook bekend staat als superfoodproduct, is minder bekend. Toch wordt het door vooraanstaande wetenschappers en artsen als een van de voedzaamste voedselbronnen op aarde beschouwd.


Laag THC-gehalte

Hoewel Hennep en Marihuana beide worden geklassificeerd als Cannabis sativa, zit er een groot verschil in het THC gehalte. Hennepbloemen hebben maar een laag percentage van deze stof, terwijl dit bij de bloemen van Marihuana veel hoger ligt. Van de eerste zou je aardig wat joints in korte tijd moeten roken om ook maar enig effect te voelen. Hennep wordt dan ook niet geteeld voor de productie van softdrugs.

Veelzijdig

De hennepplant is zeer veelzijdig; alle delen ervan kunnen gebruikt worden. Zo wordt de voedzame olie gebruikt voor verzorgingsproducten als shampoo, zeep en cremes. De vezels van de plant zijn de sterkste natuurlijke vezels ter wereld en werd als eerste ooit verbouwd voor textielproductie. En bijna tweeduizend jaar geleden werd Hennep door de Chinezen gebruikt om papier te maken. Maar het is ook geschikt voor het maken van touw en zelfs plastic, bouwmaterialen en brandstof. En het zaad kan ook gegeten worden.

Superfood

Hennepzaad is een van de beste plantaardig bronnen van eiwitten en vetten. Het bevat alle essentiele aminozuren en essentiele vetzuren die we nodig hebben. Het heeft de ideale verhouding van omega-3 en omega-6. Daarbij is het ook een goede bron van omega-9 vetzuren en bevat het een hoog gehalte aan vitamine E. Ook bevat het lecithine, wat goed is voor de hersenen en de lever. Tenslotte is het een van de weinige zaden, die chlorofyl bevat. Naast eiwitten en vetten bevat hennepzaad veel mineralen en spoorelementen. Enkele voorbeelden hiervan zijn; fosfor, kalium, magnesium, mangaan, ijzer en zink. Met recht dus superfood van de toekomst genoemd.

Bron: David Wolfe, Superfoods