InfoCash

Artikel

Wat is een goede (alternatieve) therapeut?

Auteur: klavierplezier | geschreven op 18-12-2012

Hoe herken ik een goede (alternatieve) therapeut? In dit kort artikel probeer ik een helder en duidelijk antwoord te geven op die vragen. Met in het bijzonder de focus op magnetiseren. Ik ben zelf geen ervaringsdeskundige maar wil dit puur informatief delen. Interesse? Lees snel verder...


Wat is magnetiseren?

Jammer genoeg is er in Nederland tot op heden nog geen waterdicht systeem voor het registreren van alle verantwoord werkende therapeuten. Er zijn echter wel een aantal richtlijnen en waarschuwingen mee te geven die u kunt gebruiken bij uw keuze naar een goede alternatieve therapeut. In deze korte gids wil ik u hierbij helpen.

Wat is een goede (alternatieve) therapeut?

  • Een eerste gouden regel die je altijd zou moeten toepassen namelijk: informeer jezelf! Informeer bij vrienden, familie of kennissen die ervaring hebben met een alternatieve therapeut. Zij kunnen immers spreken vanuit hun eigen ervaring.
  • Wees niet verlegen om alvorens u bij de therapeut langsgaat te informeren naarzijn huidige prijzen. U bent immers de klant en klant is koning!
  • Voel u hierna ook nooit verplicht om daadwerkelijk tot een afspraak over te gaan na het inwinnen van al deze info. Hebt u twijfels of toch nog vragen of voelt u zich er gewoon niet helemaal goed bij, stel dan de afspraak uit.
  • Let ook op details bij uw eerste visite. Is de therapeut correct gekleed? Hoe is zijn werkruimte ingericht? Voelt u zich op uw gemak? Dit zijn de vragen die u zichzelf zou moeten stellen. Maar het belangrijkste is dat u zich geholpen voelt. Enkel dan kan u overwegen om een nieuwe afspraak te maken.
  • Het komt wel vaker voor dat patienten verliefd worden op hun therapeut. Doe dat niet! Hij of zij probeert u alleen maar te helpen en verliefdheid is verkeerde dankbaarheid. Tenslotte betaald u voor de behandeling. Therapeuten dienen zich uiteraard ook professioneel op te stellen hierin. 
  • Vindt u dat u na meerdere afspraken nog steeds niet geholpen bent, wees dan eerlijk naar jezelf én naar je therapeut en vraag om eerlijk advies. Krijgt u hierbij toch de indruk dat u aan het lijntje wordt gehouden of geforceerd wordt tot het maken van een nieuwe afspraak zet dan de behandeling onmiddellijk stop.

 

Tot slot nog dit. Veel therapeuten worden vaak omschreven als kwakzalvers, oplichters of erger nog. Dit is niet anders, maar er zijn wel degelijk goede therapeuten. Vakkundige mensen die hun beroep met passie beoefenen. Hopelijk kan u aan de hand van het lezen van dit artikel nu wel het onderscheid maken.

 

Dien je vriend zoals je jezelf zou dienen.