InfoCash

Artikel

Tienerzwangerschap

Auteur: Tina13 | geschreven op 21-01-2013

Tienerzwangerschap is iets dat net zoals vroeger veel voorkomt. Veel tieners beginnen met het vrijen zonder het weten van de gevolgen, tieners krijgen nochtans wel een heel uitgebreide seksuele opvoeding, maar dit blijft toch gebeuren. Dit kan dan ook een zeer groot impact hebben op de rest van de jonge ouders hun leven.


De meest voorkomende dingen bij tienerzwangerschap

Als een tiener onverwacht zwanger geraakt zijn er meestal ernstige gevolgen. De meest voorkomende zijn, de vader die de moeder verlaat, mensen in de omgeving van de jonge ouders die de beslissingen zelf willen maken, ze stoppen met hun studie, de ouders worden huis gezet.

De vader die de moeder verlaat

Het gebeurt zeer vaak, dat de vader na het horen van de zwangerschap de moeder verlaat. Meestal komt dit door bindingsangst van de vader. Voor de vader is het meestal zeer moeilijk om dit te aanvaarden, omdat jongens het zeer moeilijk vinden om afscheid te nemen van hun vrijheid. Vrijheid is namelijk een belangrijk deel in hun leven. Het is daarom ook zeer moeilijk om te accepteren dat ze daar afscheid van zullen moeten nemen.

Mensen in de omgeving van de jonge ouders die de beslissing zelf willen maken

Jonge ouders hebben drie keuzes : ze kunnen kiezen voor abortus,adoptie of het kind houden. Bij alle jonge ouders is dit een zeer moeilijke beslissing en het gebeurt vaak dat de mensen in hun omgeving die beslissing zelf willen maken. Dit is duidelijk zeer negatief, dit is namelijk een beslissing die ze zelf moeten maken. Veel jonge ouders worden door de ervaring meer volwassen. Het is daarom dan ook belangrijk dat ze dit alleen doen, zodat ze kunnen leren van de ervaring, ook al kan het hun leven helemaal veranderen.

Stoppen met de studie

Als de ouders hebben besloten de baby te houden, zal dit uiteraard een groot effect hebben op hun prestaties op school. Vooral voor de moeder, die meestal thuis blijft om op de baby te letten. Als ze een oppasser hebben, moet de moeder toch wel een paar maande van school missen. De meeste moeders nemen online les. Ondanks de online lessen moeten ze nog altijd op hun baby letten waardoor ze minder schoolwerk aankunnen. Ook is het zeer vermoeiend voor de jonge moeders. De vader kan dan wel naar school gaan maar moet wel gaan werken voor de benodigdheden te betalen, het is namelijk hoogst uitzonderlijk dat de ouders dit allemaal betalen. Door het werken gaat het ook moeilijker zijn voor de vader om veel schoolwerk te doen.

uit het huis worden gezet

Wat zeer voorkomend is bij jonge ouders is dat ze vaak uit huis gezet worden, door de teleurstelling, woede of het niet aankunnen van hun ouders. De ouders kunnen het dan ook meestal financieel niet aan om ook een kind te ondersteunen of om weer een kind op te voeden. Dit heeft dan ook verschillende redenen.

Woonomstandigheden

 

Meestal zijn de woonomstandigheden bij de zelfstandige ouders ook niet al te best, omdat het op financieel vlak namelijk zeer moeilijk is. Het is dan meestal ook een klein appartement en het is zeer moeilijk om de facturen te bepalen als de ouders nog geen diploma hebben en hun studie's vaak niet hebben afgewerkt. Ook de relatie wordt getest, door het wonen samen en leren volwassen omgaan met dingen,  jonge ouders moeten namelijk zeer snel volwassen worden om een goede ouder te worden.

Gevolgen

 

Ik denk dat ik niet veel meer moet schrijven over wat de gevolgen kunnen zijn van een zwangerschap en zelf als je de baby niet houdt is dit een zeer moeilijke beslissing, mijn punt is dat je goed moet nadenken voor je begint aan seks, want dat kan het einde van je jeugd worden zelfs als je de baby niet houdt.  Er zijn wel altijd groepen waarbij ouders kunnen praten over hun zwangerschap.