InfoCash

Artikel

Passief roken

Auteur: Tina13 | geschreven op 06-03-2013

Veel mensen doen aan passief roken. Ook kinderen doen dit vaak. Mensen denken dat dit niet zo gevaarlijk is, maar het is erger dan mensen denken. Passief roken is door de jaren heen een serieuze zaak geworden. Het is dan wel op veel plaatsen verboden, maar toch gebeurd het vaak.


Passief roken

Passief roken is iets dan ongelooflijk veel gebeurd en het is ook zeer gevaarlijk. Er is zelf bewezen dat er per jaar meer mensen sterven aan passief roken dan aan auto-ongelukken. Het is dus een heel serieuze zaak, maar toch blijft het gebeuren. Meestal komt dit door mensen die roken op openbare plaatsen. Ook kinderen roken vaak passief, niet alleen door openbare plaatsen maar ook door ouders die roken. De geur trekt ook in hun kleren, waardoor ze naar rook ruiken en andere kinderen vinden dit niet zo aangenaam. Door passief roken krijgen veel mensen last van hun keel en hierdoor gaan ze hard hoesten. Het kan ook voor hoofdpijn en pijn in de ogen zorgen. Doordat ze geen goede lucht binnen krijgen gaan ze hun minder goed voelen. Als mensen in je omgeving roken ga je zelf ook sneller beginnen roken. Vooral als je ouders roken heb je meer kans om zelf ook te gaan roken. 

Tips

Als je zelf rookt probeer dan zo weinig mogelijk te roken bij mensen die niet roken. Als je kinderen hebt zoek dan een aparte plaats waar je kan roken of ga altijd buiten roken. Als je niet rookt vraag dan aan de mensen die roken in je omgeving om niet te veel in jou buurt te roken en vraag om er meer rekening mee te houden. Tegen mensen die roken op een openbare plaats kan je niet veel doen, maar probeer zoveel mogelijk uit hun buurt te praten. Het is niet gevaarlijk om soms eens bij iemand te staan terwijl hij of zij een sigaret rookt, maar als dit vaak gebeurd kan het je gezondheid in gevaar brengen.