InfoCash

Artikel

Val af op een gezonde manier

Auteur: Tina13 | geschreven op 09-03-2013

Veel mannen en vrouwen hebben een overgewicht en het is moeilijk om er zelf iets aan te doen. Voor je op dieet gaat moet je eerst naar een dokter gaan, om ervoor te zorgen dat het dieet gezond is. Een dieet is moeilijk en je moet jezelf hierop voorbereiden. Je levensstijl gaat veranderen en dat moet je weten. In het begin is het moeilijk, maar het gaat je manier van leven verbeteren.


Wat doet het met je leven?

Je moet er niet uitzien als een topmodel. Het is gewoon belangrijk dat je geen overgewicht hebt. Met een gezond lichaam kan je veel meer bereiken dan met een overgewicht. Je wordt niet snel moe en je kunt meer aan. Je krijgt een beter zelfbeeld en je voelt je beter in je vel. Het is belangrijk om gezond te zijn en veel te bewegen. In het begin is het heek moeilijk. Eens je op dieet bent besef je hoe slecht je leefgewoontes waren. De eerste weken zijn het moeilijkst, maar je moet daarom niet opgeven. Denk aan wat je wilt doen als je slanker bent. Als je een overgewicht hebt kan je minder dingen doen. Je wordt sneller moe en je kan bijna niet meer sporten. Het wordt moeilijker om dingen te doen met vrienden. 

Sportief door het leven gaan

Veel sporten is moeilijk als je het niet gewoon bent, maar hoe vaker je sport hoe leuker het wordt. Ga bijvoorbeeld buiten gaan lopen. In de natuur sporten is altijd leuk, je krijgt betere lucht binnnen en het is leuker om in een goede omgeving te sporten. Fietsen en zwemmen is een leuke manier van bewegen. Je kan het samen met vrienden of familie doen. Het is natuurlijk moeilijk om te beginnen met sporten, maar na een paar maanden kan je sporten op een leuke manier. 

Gezond eten

Voor veel mensen is gezond eten het moeilijkste. Eten is de reden dat je in deze situatie bent tereschtgekomen. Veel mensen stoppen hierdoor met hun dieet, maar gezond eten kan ook lekker zijn. Net zoals bij het sporten word je het na een tijdje gewoon. Je kan dingen eten zoals sla en kip met een paar groenten. Chips, taartjes of brownies smaken dan wel veel lekkerder, maar wil je echt je leven en je toekomst op het spel zetten voor een smaak? Gezond eten en sporten heeft een goed effect op je leven. Je kan veel meer dingen doen die je altijd al hebt willen doen. Afvallen gaat niet alleen om er beter uit te zien, maar ook om meer dingen te kunnen doen in je leven. Zodat je kunt openstaan voor meer dingen is het leven. 

Ik ben afgevallen, wat nu?

Als je bent afgevallen en je geen overgewicht meer hebt mag je heel trots zijn op wat je hebt bereikt, maar wat moet je nu doen? Af en toe mag je wel eens snoepen, maar blijf gezond eten en sporten. Als je terug gaat naar je leefgewoontes van vroeger krijg je weer een overgewicht. Blijf gezond eten en sporten. Doe het niet op de extreme manier zoals in het begin van je dieet, maar leef gewoon gezond. Je mag soms een keer snoepen, maar overdrijf er niet in. Vanaf hier is het niet meer zo moeilijk. Je bent deze levensstijl al gewoon. Vanaf hier kan je veel meer doen in je leven. Je kan een normaal leven leiden.