InfoCash

Artikel

Je mindset draagt bij aan een goede gezondheid

Auteur: Patricki | geschreven op 13-05-2013

Veel mensen denken dat ze alleen gezonder moeten gaan leven, gezonder moeten eten en gezonder moeten zijn van zowel buiten als binnen. Maar gezondheid wordt ook bepaald door keuzes en jouw eigen mindset. De mindset bepaalt namelijk wat jij onderneemt en soms kan dat invloed hebben op je gezondheid. Bewuste keuzes op het gebied van eten, is puur een kwestie van een positieve mindset ontwikkelen omtrent gezonde voeding. In dit artikel een aantal tips om vooral aan de mindset te werken, om zo je eigen gezondheid op peil te houden.


Om te beginnen een positieve mindset

Om te beginnen heb je een ingrediënt nodig dat kan bijdragen aan een goede gezondheid. Dat is namelijk een positieve mindset. Wanneer je positief in het leven staat, zal je er ook sneller gezondere leefwijzen op na houden. Bovendien voorkom je dan stress. Stress is zeer dodelijk en zorgt ervoor dat je gezondheid verslechterd. Je weerstand gaat omlaag en je bent niet bestand tegen de wat mindere leuke dingen. 

Gezonder eten, gezonder leven

Gezond eten is lekker, voedzaam en draagt bij aan een gezonde lifestyle. Dat is wat je wil. Alleen gezond eten dat is stap 1. Een gezonde lifestyle en leefomgeving creëren is stap 2. Maar hier zit ook een stukje mindset. Je moet namelijk echt gezond willen leven. Je moet dus in je hoofd zorgen dat je vrede hebt met je leefstijl. Anders werkt het niet. Die mentale switch maak je door jezelf te diciplineren met doelen en planningen. Verder helpt het ook om je zelf te belonen. Mijn ervaring leert dat je voor jezelf een systeem moet bedenken om een nieuwe gezonde gewoonte aan te leren. Dan helpt het pas. 

Oefenen en andere op de hoogte brengen

Het helpt om met anderen te praten over een gezonde lifestyle. Je moet er een spelletje van maken. Niet alleen in je hoofd, maar ook met anderen. Stel voor je zelf in dat gezond leven leuk is en moedig dit aan door bijjezelf constant een mantra in te spreken. Vertel aan vrienden, familie en kennissen dat je gezonder wilt leven. Wanneer zij jou elke dag motiveren, dan l