InfoCash

Artikel

Babys eerste drie maanden.

Auteur: redsjiem | geschreven op 14-02-2014

Iedereen houd wel van wat extra informatie, vooral als je net voor het eerst moeder bent geworden. Of als je al moeder bent. Er veranderd continu weer van alles. Hier een stukje over plassen en poepen en wassen en verschonen.


0 tot 3 maanden.

Plassen en poepen met enige regelmaat zal je overdonderd worden met een volle luier. Vooral na elke voeding zal er een plas luier zijn. In welke vorm je baby last heeft van omtlasting hangt af van de voeding. Als je kleintje 24 uur niet heeft gepoept kan dit duiden op te weinig voeding.

 

Als je kindje borstvoeding krijgt zal de ontlasting geel achtig zijn en erg zacht. De eerste weken poept je kindje een aantal keren per dag. Daarna loopt dit geleidelijk terug naar 1 keer per dag en soms 1x per week of nog minder.

Bij kunstvoeding kan de ontlasting varieren, van heel stevig tot heel dun. Ook de kleur kan varieren. Bij sommige voeding wordt de ontlasting groen. Zolang je baby zich prettig voelt en goed aankomt in het gewicht, is er geen reden om bezrogd te zijn.  Als je kindje wel last krijgt van krampjes of moeite heeft met de ontlasting neem dan even contact op met het consultatiebureau.

Een schone omgeving, schone kleertjes en een schoon lichaam behoeden je baby voor infecties. Omdat hij nog zo klein is, heeft hij nog niet voldoende weerstand opgebouwd om ziektekiemen tegen te gaan. Aandacht voor een goede hygiene is dus erg belangrijk.

Zolang je baby nog klein is zijn er drie mogelijkheden om je kindje in bad te doen. De eerste heet de tummytub een kleine ruimte, lijkt op een emmer. Hierin zal je kindje weer het gevoel hebben in de baarmoeder te zitten. Welke ook veel word  gebruikt is het baby badje, deze heeft de vorm van een gewoon bad en staat meestal op een standaard. Je kunt ook samen met je baby onder de douche of in bad gaan.