InfoCash

Artikel

Acné voorkomen en behandelen

Auteur: rpoelke | geschreven op 10-04-2010

Iedereen is ervan overtuigd dat jongeren die gezond en evenwichtig eten minder puistjes krijgen. Acne voorkomen kunnen we niet maar beperken wel. Meestal is acné ook een hormonaal gebeuren dat stopt wanneer je volwassen bent. Wat doe je als je acné hebt? Welke rol speelt water bij de vorming van acné? Heeft acné iets te maken met voedsel allergiën? Is er een natuurlijke behandeling voor acné? Kan ik acné met medicatie behandelen?


Wat doe je als je acné hebt?

Als je last hebt van acné dan ga je eerst kijken of je gezond en evenwichtig eet. Twijfel je, dan kan je best contact opnemen met een voedingsdeskundige. Meestal helpt het om gebruik te maken van de voedingsdriehoek om na te gaan of je gezond eet. Meerdere porties volkoren producten, vers fruit, groenten en vetarme zuivelproducten heb je dagelijks nodig. Zuivelproducten waarin probiotica zitten ondersteunen de spijsvertering en helpen om je huid gezond te houden.

Welke rol speelt water bij het ontstaan van acné?

Voldoende water drinken voorkomt dat de huid uitdroogt, het verbetert de spijsvertering en is nodig om alle schadelijke stoffen uit het lichaam te verwijderen. Ook vruchten die veel water bevatten zoals meloen, watermeloen, appels en andere vochtrijke vruchten helpen het vochtgehalte van de huid in balans te houden.

Voedingsallergieën en acné?

Voedingsallergieën hebben een negatieve invloed op de huid en de spijsvertering. Ze zorgen ervoor dat de poriën verstoppen en giftige stoffen zich in het lichaam opstapelen. Soms is het interessant om elke dag op te schrijven wat je gegeten hebt. Op die manier kan je nagaan voor welke producten je gevoelig bent. Schrap je de voedingsmiddelen waarvoor je gevoelig bent, dan gaat ook je acné verminderen.

Natuurlijke behandeling

Je voeding aanpassen en eventuele risico producten uit het menu schrappen is een eerste stap. Evenwichtig en gezond eten maar ook voldoende water drinken hebben ook een goede invloed op je huid. Je aangezicht wassen met een aangepaste zeep en eventueel af en toe scrubben maken de poriën weer helemaal open.

Medicamenteuse behandeling

Wanneer je ondanks een aangepaste voeding nog last blijft hebben van acné is het soms interessant om een dermatoloog of je huisarts te raadplegen. Een lotion die een hoeveelheid Erythromycine bevat kan in vele gevallen de huid weer zuiver krijgen. Erythromycine is een antibioticum die ter hoogte van de huid een gunstige invloed heeft op acné en mee-eters.