InfoCash

Artikel

Waterpokken

Auteur: Saskia | geschreven op 10-03-2010

Waterpokken zijn rode, jeukende vlekjes die meestal beginnen op het aangezicht of de borst.
Naargelang de ziekte vorderd kunnen en zullen de vlekjes zich uitbreiden over het hele lichaam.Waterpokken komt meestal voor bij jonge kinderen , wanneer je het krijgt op latere leeftijd zullen ook de symptomen erger en pijnlijker zijn.


Waterpokken

De rode jeukende vlekjes zullen zich opvullen met vochten gaan zo blaasjes vormen die na enige tijd zullen openbarsten waardoor er korstjes ontstaan.
Er kunnen gedurende 4 a 5 dagen steeds nieuwe blaasjes vormen.
Waterpokken duurt meestal niet langer dan 2 weken , nadat de eerste vlekjes zijn verschenen.
Waterpokken is zeer besmettelijk en de besmetting duurt dan ook tot de laatste vlekjes een korst gevormd hebben.Wanneer je waterpokken hebt , heb je vooral last van de rode , jeukende vlekjes maar ook koorts , hoesten en een loopneus zijn algemene verschijnselen.

Waterpokken

Om de jeuk te kalmeren kun je in de apotheek een jeukstillende zalf of druppeltjes halen die heel doeltreffend werken.
Je kunt ook talkpoeder op de blaasjes doen wat het uitdrogingsproces versneld.
Zorg er absoluut voor dat je kind niet aan de blaasjes begint te krabben , wanneer de blaasjes opengekrabt worden , maakt dit lelijke littekens.Doe je kind bv. handschoenen aan.

Waterpokken

Een arts kan niets doen aan waterpokken , maar ga voor alle veiligheid toch even naar de huisarts wanneer u niet zeker bent of het wel waterpokken zijn of de koorts extreem hoog is.
Een zwangere vrouw die waterpokken heeft moet zeker naar de huisarts gaan , waterpokken is een gevaarlijke ziekte wanneer je zwanger bent.