InfoCash

Artikel

Roken en co.

Auteur: Patricki | geschreven op 24-04-2010

We weten allemaal dat roken slecht voor de gezondheid is. Toch roken veel mensen. Waarom roken ze, als het duidelijk op het pakje staat, dat het dodelijk is?

Voor de niet-rokers, maar ook voor de rokers, zijn in dit artikel een aantal rookfeiten opgenomen. Rokers, weten jullie wel wat voor slechte stoffen in sigaretten zitten?

Dit artikel heeft als bedoeling om mensen dingen over roken duidelijk te maken. Voor de niet rokers om te laten zien dat ze zo en zo niet er aan moeten beginnen, en voor wel rokers om te laten zien hoe slecht roken is en om hen te laten stoppen.

Uiteindelijk is roken toch jouw eigen keus! Neem dit artikel door als je een roker bent, en wordt je bewust waarmee je bezig bent. Niet-rokers, ook voor jullie is dit een goed artikel! Wees je bewust van dat roken slecht voor je gezondheid is, en misschien versterkt dit artikel het nog meer om zeker niet te beginnen met roken.

Misschien ben jij wel benieuwd hoe het zit met roken, ook voor jou is dit artikel een must!


Roken, slecht voor de gezondheid

Het is wel duidelijk, roken is slecht voor je gezondheid. Maar wat is er dan zo slecht aan?

Sigaretten bevatten slechte stoffen, zoals teer, koolstofmonooxide en nicotine. Elk van deze stoffen kunnen kanker, zoals longkanker veroorzaken.

Teer zorgt voor de zwartheid van je longen, koolstofmonooxide komt vrij bij de verbranding van de tabak die in een sigaret zit en nicotine zorgt voor de verslavende werking van de sigaretten. Door de nicotine wil je steeds meer sigaretten, maar kun je ook niet van de sigaretten afblijven.

Roken, pure geldverspilling

De accijns op sigaretten is erg hoog. Je betaald veel belasting over 1 pakje sigaretten. De overheid verdient hier veel aan.

Het is pure geldverspilling wanneer je rookt. Want tel maar op wat je in een jaar uitgeeft aan sigaretten! Wanneer je een pakje per dag rookt en 7 pakjes per week! Dan ben je in een jaar meer dan 5000 euro kwijt aan je verslaving.

Verder kun je kanker krijgen, en om te genezen van kanker moet je vaak naar het ziekenhuis. Ook dit allemaal kost je handen vol geld (buiten dat je een ziektekosten premie verzekering hebt).

Sigarettenfabrikanten gaan voor het geld

Wist je dat sigarettenfabrikanten wel op de hoogte zijn van de gevaren van roken en de kans op kanker, maar dat ze toch sigaretten door blijven maken en de stof nicotine in sigaretten blijven stoppen, om jou te laten blijven roken, zodat zij blijvend geld kunnen verdienen aan jou!? Sigarettenfabrikanten hebben dan massaal klanten voor het leven.