InfoCash

Artikel

Beugels

Auteur: Patricki | geschreven op 26-04-2010

Help ik moet een beugel! Misschien denk je dit wel en moet je over een week naar de orthodontist voor een afspraak om een beugel te laten zetten! Hier dan maar alvast een voorproefje op de beugelzet monsters! Denk jij dat veilig en zonder angst door te komen?


Waarom een beugel?

Mensen moeten vaak een beugel omdat hun tanden niet in de juiste stand staan, daarom worden de tanden door een beugel gecorrigeerd.

Bij de ene persoon staan de tanden te ver uit elkaar, de andere heeft een te diepe beet en de andere heeft weer scheve tanden.

Er zijn heel veel mensen die een beugel moeten en het enige waarom dit moet, is dat wij allemaal na het dragen van een beugel een mooi gebit krijgen.

We kunnen niet kiezen, want vaak wordt je doorverwezen van je tandarts naar een orthodontist.

Wanneer we niet een beugel namen, dan groeiden onze tanden allemaal schots en scheef, dan kun je je tanden niet goed onderhouden en uiteindelijk rotten je tanden weg. Verder kun je niet goed eten met een slecht gebit. Dus wees dus zuinig op je gebit en als je een beugel moet, jammer dan, want het is voor je eigen bestwil!

Soorten beugels

Er zijn heel veel verschillende beugels. De ene beugel komt vaker voor dan de andere.

- Uitneembeugel: bijvoorbeeld blokbeugels, deze moet je goed verzorgen. Deze beugels trekken de onderkaak naar voren.
- Vaste beugel: dit is ook de zogenaamde slotjesbeugel en deze komt onwijs vaak voor en vaak ook in combinatie met een buitenboord beugel.
- Buitenboord beugel: deze beugel draag je dus buiten je mond, en dat willen heel veel mensen niet, deze beugel is daarom ook niet erg geliefd.
- Retentiebeugel: dit is vaak een beugel die je na je slotjesbeugel krijgt, deze beugel is uitneembaar, maar vaak krijg je ook een vaste, deze kan dus niet uit. Maar van dit spalkje achter je beugel heb je geen last.