InfoCash

Artikel

Wordt slimmer!

Auteur: Lichtpuntje | geschreven op 10-05-2010

Onderstaande tips kunnen je intelligentie verbeteren. De wetenschap houdt zich al jaren bezig met het menselijk brein. Uit de onderzoeken zijn de volgende trainingen voortgekomen, waarvan men zegt dat ze de intelligentie daadwerkelijk kunnen verhogen. Er zijn geen garanties en niet iedereen bereikt hetzelfde niveau. Maar het kan geen kwaad om ze gewoon eens een tijdlang uit te proberen. Het is niet schadelijk en wie weet, levert het je op den duur wat op.


Breinspelletjes

Je kunt je prestaties voor een intelligentietest verbeteren door bijvoorbeeld veel te trainen met IQ testen. Je vindt deze testen in boekvorm, maar ook op het internet. Het veelvuldig invullen van kruiswoordpuzzels vergroot je woordenschat. Andere methoden om je brein te prikkelen zijn de intelligentiespelletjes zoals de draaikubus of het spelen van spelletjes die een beroep op je intelligentie doen. Denk aan Triviant of Statego.

Klassieke muziek

Het is wetenschappelijk bewezen dat het luisteren naar klassieke muziek stimulerend werkt voor het brein. Je moet dan wel een liefhebber van dit genre muziek zijn, anders werkt het niet. Luister dagelijks minimaal 10 minuten naar Mozart’s Sonate in D majeur. Andere aanraders zijn De Johannes Passion of Das Wohltemerierte Klavier van Bach. Wie niet van klassiek houdt, kan zijn brein trainen met de cd’s van Ad Visser (Brainsessions).

Sporten

Het is algemeen bekend dat sporten goed voor je is. Joggen schijnt extra goed te zijn voor het geheugen. Door het hardlopen, verbetert de doorbloeding en de hersenen ontvangen hierdoor meer zuurstof. Het is gebleken dat de hersenen daardoor actiever worden. Het stimuleert je geheugen, concentratie en reactievermogen.

Drank

Alcohol levert je brein niet veel goeds op. Laat het bier liever staan als je wilt werken aan je intelligentie. Neem liever een kop koffie. Het drinken van koffie of andere cafeïnehoudende dranken stimuleert je ruimtelijke inzicht. (Hoewel teveel cafeïne dan wel weer schadelijke gevolgen voor je gezondheid blijkt te hebben).

Trainingen en cursussen

Als je echt werk wilt maken van het verbeteren van je intelligentie zou je een cursus of training kunnen volgen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo zijn er cursussen sneller te lezen (speadreading) en mindmapping, een techniek waarmee je structuur aan kunt brengen in je gedachten.