InfoCash

Artikel

Huidverzorging voor tieners

Auteur: asabeta1 | geschreven op 14-06-2010

De puberteit is een spannende en turbulente fase in het leven, met veel visuele en psychische veranderingen. Tijdens de puberteit komt acné vaak voor. In sommige gevallen kan het zelfs taumatiserend zijn. Als tiener kan je er ook niets aan doen dat je hormonen veranderen, en dat is één van de oorzaken van huidproblemen. Tegenwoordig kan je goede huidverzorgingsproducten kopen om mee-eters en puistjes te voorkomen en je huid gezond te houden.


Hoe het beste je huid te verzorgen:

1. De make up en crème die je gebruikt moeten olie vrij zijn, zodat ze de poriën niet verstoppen. Als je toch vaak last heb van onzuiverheden, kan je het beste naar een dermatoloog gaan. Deze kan je goed informeren over de producten die het bij jou huid passen.

2.Knijp de onzuiverheden nooit zelf uit. Dit kan leiden tot ontstekingen en littekens.

3. Reinig je huid elke avond voordat je naar bed gaat, met een zachte gezichtsreiniger en tonic.

4. De huid van je gezicht is heel kwetsbaar, of je nu een gezichtsscrub, een stuk zeep of een gel gebruikt, was je gezicht altijd voorzichtig en spoel na met koud water. Ga niet zitten boenen in je gezicht.

5. Een bruin kleurtje kan er leuk uitzien, toch is het niet goed voor je huid. De zon zorgt er voor dat je huid beschadigdt en snel verouderdt. Het beste is om je huid te beschermen met een factor 30 of meer. Als je medicijnen hebt voor je acné is het helemaal verstandig om een zonnebrandcrème te gebruiken. Je huid is dan extra gevoelig door de medicijnen. Het beste kan je de zonnebrandcrème een halfuur voordat je naar buiten gaat opsmeren.

6. Scheren is een nieuwe ervaring voor jongens. Wees altijd voorzichtig met een scheermes! Kies een scheermes dat goed voelt en wees voorzichtig met puistjes en plekjes.

7. Een dieet bestaande uit vers fruit en groente, helpt ook om je huid gezond te houden. Vermijd junkfood.

8. Drink zes tot acht glazen water per dag. Dit helpt om alle giftege stoffen te verwijderen uit je lichaam.

9. Probeer er niet te veel mee te zitten, als je veel onzuiverheden hebt. Zelfs je humeur is van invloed op je huid.

Als je dit allemaal gedaan hebt en je hebt nog steeds last van die vervelende puistjes en mee-eters, bedenk dan dat als je ouder wordt het vanzelf minder wordt.