InfoCash

Artikel

Tweeling met twee verschillende vaders

Auteur: Onbekend | geschreven op 14-03-2010

Wist je dat tweelingen twee verschillende vaders kunnen hebben ?


Wat gebeurt er op het moment van de eisprong?

Een vriendin voelt elke maand heel duidelijk het moment waarop ze een eisprong heeft.
Ze voelt dan een verandering in haar vaginale afscheiding, als draadjes die aan het toiletpapier kleven.
Een dag voor de eisprong wordt de vaginale afscheiding draderig om het de zaadcellen makkelijker te maken omhoog te zwemmen ; dit duurt maar een paar dagen. Daarna wordt de afscheiding terug wit en minder doorgankelijk.
En ze voelt ook het moment waarop het vliesje dat rond de eicel zit openbarst en het eitje in de eileider gedreven wordt.
Dat gebeurt normaal gesproken zo'n 14 dagen voor het einde van de menstruele cyclus. Kort ervoor plooien de eileider en de franjes aan het uiteinde ervan zich rond de eierstok en de rijpe eicel ; op het moment dat de eicel loskomt wordt ze hier opgevangen en door ritmische samentrekkingen van de baarmoeder en de eileiders in de eileider gestuwd.Het is het knappen van het vliesje en de samentrekkingen die je kan voelen.
In de lente gebeurt dit meestal 's nachts of 's morgens, in de herfst en de winter gebeurt het meestal tegen de avond aan.

Twee eisprongen in één cyclus


Tijdens de cyclus waarin ze zwanger werd voelde ze tot haar verbazing tweemaal deze symptomen, met een tussentijd van meer dan een week, maar schonk er verder geen aandacht aan.
Ze had er ook nooit met iemand over gepraat omdat ze dacht dat het als verbeelding zou afgedaan worden.

Na enkele maanden bleek ze zwanger te zijn van een tweeling en pas na de geboorte dacht ze terug aan wat ze toen meende gevoeld te hebben en kreeg ze het gevoel dat deze twee babies niet samen verwekt waren.

Haar arts bevestigde toen dat dit perfekt mogelijk is en dat de twee babies op die manier zelfs een verschillende vader kunnen hebben als de moeder met twee verschillende partners betrekkingen had tijdens die cyclus.