InfoCash

Artikel

Voedingsmiddelen om af te vallen: de appel

Auteur: Dirkje | geschreven op 23-08-2010

Dat een appel een gezond tussendoortje is, daar kijkt niemand meer van op. Maar wist je dat je er ook nog slanker van wordt? Er is zelfs een heel dieet rondom ontwikkeld; het appeldieet.


An apple a day ...

Eigenlijk hebben we het van kinds af aan al meegekregen; een appel is gezond. En na een onderzoek van velen miljoenen door een leger aan wetenschappers is het nu ook officieel; het eten van appels is gezond. Appels bevatten o.a. vezels en vitamine C. Het gezegde; an apple a day, keeps the doctor away, komt dan ook niet uit de lucht vallen

Snoep verstandig?

Nog zo'n slogan die al jaren staat is; snoep verstandig, eet een appel. Veel gebruikt door tandartsen om te promoten, dat het eten van fruit beter voor het gebit is dan snoepen. Maar ook daar klinken weer stemmen, die beweren, dat appels helemaal niet goed zijn voor je gebit. Sterker nog, het zuur zoud je gebit juist aantasten. Toch blijven veel mensen zweren bij hun appeltje per dag en lijkt er verder weinig aan de hand wanneer men er niet teveel van eet.

Voedingswaarde

Maar wat maakt de appel nu zo gezond? Wat zitten er eigenlijk aan gezonde voedingsstoffen in. Allereerst bevatten appels anti-oxidanten. Daarnaast ook veel vitamine C. Ook zit er een stof in genaamd pectine. Deze stof heeft een zuiverende werking en zorgt ervoor dat zware metalen als lood en kwik uit je lichaam worden gehaald. En alsof dat nog niet genoeg is, toont recent onderzoek aan, dat het eten van appels tijdens de zwangerschap, de kans op astma verkleint.

Appeldieet

Al met al dus al genoeg redenen voor een appeltje per dag. Maar er is nog een reden die veel mensen zal aanspreken. Een appel is een prima voedingsmiddel, wanneer je probeert af te vallen. Hij bevat veel vezels, weinig calorieen en 'goede' suikers. Er zijn zelfs dieeten met de appel in de hoofdrol. Bij een daarvan wordt voor iedere maaltijd een appel gegeten. Of het werkt is niet wetenschappelijk bewezen. Maar misschien het proberen waard?