InfoCash

Artikel

SOA's 2

Auteur: RoadRunner939 | geschreven op 18-08-2010

Dit is het vervolg op het eerste artikel over SOA's, waarin ik nog 2 SOA's aan bod breng en vertel hoe je ze kunt voorkomen; wat natuurlijk het meest belangrijk is.


Genitale Wratten.

Genitale wratten is ook een vrij ongevaarlijke SOA. Het wordt veroorzaakt door een virus. Bij genitale wratten zullen zich wratjes rond de geslachtsdelen of de anus komen. Genitale wratten zijn weg te branden door een arts, of met zalf aan te pakken, wat gewoon thuis kan gebeuren. Toch is ook deze SOA erg vervelend, aangezien de wratten kunnen gaan jeuken en het wegbranden veel pijn kan doen. Daarom is het ook beter om deze SOA niet op te lopen.

Schaamluis.

Schaamluis is een vrij ongevaarlijke SOA. Schaamluis hoeft geen SOA te zijn, aangezien het ook via handdoeken e.d. kan overkomen. Schaamluis kan op alle behaarde plekken zitten, behalve op het hoofd. Je krijgt dan last van jeuk. De meeste mensen gaan daarom krabben. Daarom komt het ook veel voor dat er wondjes ontstaan die gaan infecteren. Maar als je niet krabt kan het gemakkelijk verholpen worden door een speciale kam of anti-luizen shampoo. Toch is het dus wel oppassen geblazen; want bij de geslachtsdelen in de buurt kunnen open wondjes gemakkelijk infecteren wat toch erg veel last tot gevolg kan hebben. Er kunnen dan gemakelijk andere virussen en/of bacteriën je lichaam binnenkomen.

Wat kan je ertegen doen!

Zoals je hebt gelezen zijn SOA’s erg vervelend! Maar wat doe je eraan? Je kan een SOA voorkomen door altijd een condoom te gebruiken. Maar als jij en je partner jullie getest hebben en jullie dragen beiden niets bij je, dan kan je zonder condoom seks hebben.

Vooral bij wisselende (seksuele) contacten moet je erg oppassen, aangezien de meeste mensen op deze manier een SOA oplopen. Ook komen SOA's vaak voor bij homoseksuele contacten wegens het niet gebruiken van een condoom.