InfoCash

Artikel

Werken aan je zelfvertrouwen

Auteur: nymclfymusiclover | geschreven op 05-09-2010

Veel mensen zijn onzeker, ook al beweren velen dat het niet zo is; iedereen heeft wel eens last van enkele negatieve gedachten over bijvoorbeeld zijn of haar lichaam. Daarom hier wat dingen die je misschien kunnen helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen.


De tips:

- Let op je houding. Onzekere mensen stralen ook onzekerheid uit door dat ze zich meestal een beetje klein maken. Probeer dit juist zoveel mogelijk te voorkomen en sta zo vaak mogelijk rechtop, met je schouders naar achteren en je kin een beetje omhoog. - Als je loopt kijk dan voor je uit in plaats van naar de grond te kijken.
– Zeg wat je vindt! Sommige mensen durven niet zo goed te zeggen wat ze nou écht vinden. Maar door je mening te geven waarderen de meesten mensen je juist meer.
– Denk niet dat je dingen niet kunt, zelf al gaat het een keertje (of meerdere keren) verkeerd. Tegenslagen komen nou eenmaal voor in het leven, accepteer het en probeer in jezelf te geloven. Denk bij jezelf; waarom zou ik het niet kunnen? - Probeer van jezelf te houden, bedenk een (of meerdere) positieve gedachte(n) over jezelf en probeer daar vaak aan herinnert te worden. Hang briefjes op de spiegel met een positieve gedachte, of zeg de gedachte een paar keer hard op. Probeer je vooral te richten op de positieve dingen aan jezelf.
- Denk bij jezelf na waarom je onzeker bent en vind je zwakke en sterke punten. Probeer vooral aan je zwakke punten te werken en je sterke punten uit te stralen. – Vraag iemand om een positief punt (of meerdere) over jou te noemen. Dit kan soms beter werken omdat je meestal kritiek of een compliment van iemand anders wel gelooft.
- Zorg dat je haar leuk zit en dat je je outfit helemaal geweldig vind want als je weet dat je er leuk uitziet dan straal je dat ook uit.
- Als je loopt probeer dan wat sneller te lopen, niet alsof je haast hebt maar alsof je vastberaden op je doel afloopt, hierdoor straal je doelmatigheid uit.
- Probeer alsjeblieft niet jezelf te vergelijken met anderen. Iedereen is uniek op zijn eigen manier, jij ook. Als een vriendin zelfvertrouwen uitstraalt en veel positieve punten heeft kun je haar beter vragen om advies om zelfvertrouwen op te bouwen, dan jezelf met haar te vergelijken.

Er zijn natuurlijk nog veel meer tips maar dit zijn even de belangrijke dingen waar je aan kan werken. Ik hoop dat je er wat aan hebt!