InfoCash

Artikel

Tips om vlug zwanger te worden

Auteur: lise83 | geschreven op 17-09-2010

Wil je zwanger worden en dit liefst zo gezond en rap mogelijk? Hier enkele tips om je vooruit te helpen.


Tips voor een voorspoedige zwangerschap

Van zodra een koppel besluit om zwanger te worden, slaan best veel twijfels omtrent gezondheid toe. Men wil graag vlug zwanger worden en een gezonde baby op de wereld zetten.Dikwijls gaat dit allemaal vanzelf maar evengoed kan het langer duren eer een zwangerschap tot stand komt.
Hierbij enkele tips...

Na gebruik van de anticonceptiepil
Na pilgebruik is het normaal dat de natuurlijke menstruatie tijd nodig heeft om zich te herstellen. Je lichaam moet als het ware ontwennen en de natuurlijke hormonenbalans moet zich opnieuw regelen. Meestal wordt aangeraden pas na een jaar proberen waarbij geen zwangerschap tot stand is gekomen, een afspraak te maken met een gyneacoloog. Hij onderzoekt je en brengt je menstruatiecyclus in beeld om een eventueel vruchtbaarheidsprobleem te kunnen detecteren.

Gezonde voedings- en levensstijl
Gezond eten en een actieve levensstijl draagt bij tot het stand komen van een zwangerschap zonder noemenswaardige problemen.
Indien je onder- of bovengewicht hebt, is het altijd raadzaam hier rekening mee te houden. Wat kilo's winnen of verliezen kan het hele 'zwanger worden'-proces een grote duw in de rug geven. Zoals ook stoppen met roken niet alleen goed is voor je eigen gezondheid maar ook dat van een eventueel ongeboren kind dat je binnenkort mag verwachten.

Stress
Een zwangerschap komt gemiddeld tot stand na 3 maand tot 1 jaar (soms zelfs langer) onbeschermd en regelmatig vrijen. Koortsachtig elke week en maand bezig zijn met de vraag of je al dan niet zwanger bent, werkt meestal niet. Stress heeft zo een grote impact op ons leven dat zelfs een zwangerschap op deze manier langer op zich kan laten wachten. Geef het wat ruimte en tijd, geniet van de momenten nu je nog met z'n tweetjes bent en ga eens op stap. Verzet je gedachten of doe misschien zelfs relaxatie-oefeningen indien stress je leven te veel beheerst.

Zoals gezegd komt een zwangerschap meestal tot stand na 3 maand tot 1 jaar proberen of zelfs langer. Natuurlijk zijn er ook koppels die wél vruchtbaarheidsproblemen hebben. Twijfel je of duurt het te lang, maak gerust een afspraak met je huisarts of gyneacoloog, hij/zij zal je heel wat verder kunnen helpen. Bevalt de aanpak van de arts je niet terwijl je nog steeds zoveel vragen of onzekerheden hebt, laat dit je niet tegenhouden een afspraak te maken met een andere arts.
Bovenal, geniet ook van deze periode! Net als je zwangerschap is ook het zwanger worden op zich een bijzondere tijd. Een tijd die men niet vaak in een mensenleven meemaakt.