InfoCash

Artikel

drugs gebruik (softdrugs)

Auteur: drpaddo | geschreven op 03-10-2010

Hoewel drugs steeds populairder in Nederland wordt is het voor sommige een levensbehoefte en voor mensen in de omgeving een grote last. Helaas komt dan ook de vraag; Hoe kan ik hiermee omgaan, wat kan ik er aan doen en hoe kan ik er iemand mee helpen, vaak aan bod. Te weinig mensen weten hoe ze hulp kunnen krijgen voor hun verslaving of hoe iemand een ander kan helpen van de verslaving af te komen. Er zijn nog heel wat drugs te krijgen, ze worden hierdoor ook in verschillende categorieën verdeeld, zoals de soft drug, hard drug, en de hallucinerende drug. Dat ze verslavend werken is een ding wat zeker is, is het niet lichamelijk dan wel geestelijk. Helaas komt voor sommige mensen hulp eigenlijks al te laat, maar heb jij iemand in jou omgeving of ben jezelf iemand die wel hulp wilt dan is er ten alle tijden verschillende hulp te krijgen.


hasj en wiet

Hasj en wiet word gewonnen van de plant met de Latijnse naam Cannabis sativa.
Het worden ook wel vrouwelijke bloemtoppen genoemd. Door ze te drogen voor een bepaalde tijd en te verkruimelen krijg je Marihuana, de kleuren en smaak verschillen van het soort dat het is. Je hebt 10talen soorten van lichte tot het zwaardere. Hier zit hem ook het prijsverschil in. Ook kun je van de plant hasj maken dit word gedaan door de hars te persen tot een bruin blok dit kan van kleur variëren van licht bruin tot zwart. Buiten het normaal roken met shag of sigaret kun je het ook in een waterpijp roken en kun je het ook verwerken in cake(spacecake) of zelfs thee van treken. Het is zeer makkelijk om er aan te komen omdat het vrij verkocht word via koffieshops maar ook wel te verkrijgen is via huisdealers. Het verschil is dat via de koffieshop een verplichting is van identificatie i.v.m. de leeftijd van minimaal 18 jaar. Door de huisdealer word daar niet op gelet. Waardoor steeds meer jongeren hiermee gaan experimenteren, en het probleem groter word. Jongeren worden veelal beïnvloed door hun vrienden die hun uitdagen dit te gebruiken. Ook socialen problemen kunnen hier het probleem van zijn. Dit i.v.m. het onderdrukken van gevoelens, problemen en in een eigen wereld zitten. Is het verslavend? bij regelmatig gebruik zoals dagelijks kan er een lichamelijke afhankelijkheid optreden.

Effecten korte termijn: Ontspannend, versterkt gevoelens, vermindering concentratie- en reactievermogen, verandering zintuiglijke waarneming.
Bij hogere dosering: angst, paniek en soms bewustzijnsverlies. Dit noemt men ook wel out gaan.

Wie niet lekker in zijn vel zit, kan beter helemaal geen hasj of weed gebruiken. De kans is groot dat het er alleen maar erger van wordt. Ook kun je er van gaan flippen, dit wil zeggen dat je je gevoel niet meer onder controle hebt zodat je je angstig kan gaan voel dingen kunt gaan denken en zelfs flauwvallen is een mogelijkheid. Dit word veroorzaakt door een grote dosis het is voornamelijk te zien bij jonge toeristen die de kwaliteit van de Nederlandse wiet of hasj onderschatten.

Cannabisgebruik brengt bepaalde symptomen met zich mee, ze worden in deze tekst beschreven. Maar die symptomen hoeven niet per se door het gebruik van hasj en weed te worden veroorzaakt. Het ligt duidelijker wanneer iemand elke dag stoned is. Dat duidt op probleem gebruik en geestelijke afhankelijkheid.

In elke omgeving kun je in aanraking komen met wiet of hasj, er word wel eens gezegt dat het gebruik door de onderlaag van de samenleving normaal is maar ook door artsen advocaten en zelfs in de topsport wereld word het wel eens gebruikt.
Het kan natuurlijk wel eens voorkomen dat er iemand die rookt flipt dit is niet iets om je heel druk te maken probeer met hem te praten en rustig te maken en hem/haar iets zoets te laten drinken of eten. Als iemand hierna nog in de war is of nog angstig is is het raadzaam om een arts in te schakelen.
Gezinnen met opgroeiende kinderen zullen dit in de toekomst vaak gaan horen probeer hiervan geen taboe maar probeer het bespreekbaar te maken.En het verbieden is niet erg zinvol ze kunnen het gaan verbergen en dat kan leiden tot problematisch gebruik om het voor zichzelf te houden.

Het experimenteren van een jongere zal niet snel ontsporen als deze zich niet verveelt, zelfstandig is, 'nee' kan zeggen en met tegenslagen kan omgaan.

Ook kun je voor meer informatie naar je huisarts gaan of naar een verslaving zorg in uw buurt of provincie